EPL: Inimesed lavastavad üha enam autovargusi

28. mai 2004, 08:00

Aina rohkem purjuspäi autoga avarii teinuid väidab avariipaigalt põgenemise järel, et nende auto oli enne avariid varastatud.

?Inimesed võiksid ikka mõelda, enne kui nad sellise avalduse politseisse teevad,? ütles Eesti Päevalehele Põhja politsei varavastaste kuritegude talituse uurimisjuht komissar Viktor Brujev. ?Kui inimene on valmis kriminaalkaristusega riskima, siis palun väga, kuid praktika näitab, et me suudame julgelt üle poolte sellistest asjadest avastada.?

Põhja politsei on tänavu saatnud kohtusse 14 seesugust kuritegu puudutavat kriminaalasja. Neist üks kurioossemaid on ühe õpetajanna süüasi, kes üritas politseile autovarguse avaldust tehes kaitsta autoga avarii teinud poega. Nüüd ähvardab naist karistusseadustiku kohaselt valeütluse andmise eest rahatrahv või kuni kolmeaastane vangistus.

?Reeglina saavad need inimesed hiljem liikluspolitseis lisaks kriminaalkaristusele ka halduskorras 15 000-18 000 krooni trahvi avariipaigalt põgenemise eest,? rääkis Brujev.

Politsei teatel toimib kuriteoskeem harilikult nii, et inimene teeb purjuspäi avarii ja põgeneb hilisema kindlustusraha saamise lootuses avariipaigalt. Kui liikluspolitsei hiljem autoomanikule helistab, väidab too, et pole autoga sõitnud ning sõiduk on temalt äsja varastatud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing