Kalevi kasum kasvas esimese üheksa kuuga enam kui viiendiku võrra

Annika Matson 28. mai 2004, 16:07

Kalev teenis jooksva majandusaasta esimesel üheksal kuul 22 mln krooni kasumit, mis on 22% võrra enam eelmise majandusaasta sama perioodi tulemusest.

ASi Kalevi konsolideeritud realiseerimise netokäive oli 2003/2004. majandusaasta esimesel üheksal kuul 332,2 miljoni kroonini (21,2 miljoni euroni), kasvades võrrelduna möödunud majandusaasta sama perioodiga 24% võrra.

AS Kalevi konsolideeritud realiseerimise netokäibe kasvule aitasid kaasa uue tütarettevõtte AS Kalev Jõhvi Tootmine (endine AS Järle) lisandumine AS-i Kalev Gruppi alates 2004. aasta algusest. Samuti kahe teise tütarettevõtte - AS Kalev Paide Tootmine ja AS Kalev Real Estate Company (AS Kalev REC) käibekasv vaadeldaval perioodil.

Samas kallineb AS-i Kalev peamise tooraine - suhkru - hind seoses Eesti saamisega Euroopa Liidu liikmeks ligikaudu 9 krooni võrra kilogrammilt, mis põhjustab ettevõttele hinnanguliselt ligikaudu 37 miljonit kroonini ulatuva
aastase lisakulu.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing