Riik toob tasandusfondi eraldised varasemale ajale

31. mai 2004, 00:00

Muudatuse kohaselt suurendati kohalikele omavalitsustele ülekantava tasandusfondi eraldisi II ja III kvartalis, leevendades seeläbi kohalike omavalitsuste võimalikke likviidsusprobleeme, kommenteeris määruse vastuvõtmist rahandusministeerium.

Rahandusminister allkirjastas ka tulumaksu kohaliku omavalitsuse üksustele eraldamise korra muudatuse, millega suurendatakse kohalikele omavalitsustele ülekantava tulumaksu avansiliste maksete summasid. Muudatuse kohaselt eraldatakse kohalikele omavalitsustele kuu 11. kuupäevaks 60 protsenti ja 18. kuupäevaks 25 protsenti kuu keskmisest tulumaksust.

?Teame, et osal kohalikest omavalitsustest on likviidsusprobleeme ning otsime neile aktiivselt lahendusi. Vastuvõetud otsused tagavad selle, et ükski plaanitud kohaliku omavalitsuse projekt ei jää rahalaekumiste taha seisma,? ütles rahandusminister Taavi Veskimägi.

Seni jaotusid kohalikele omavalitsustele eraldatavad tasandusfondi vahendid kvartalite vahel järgmiselt: 2004. aasta I kvartalis 25 protsenti, II kvartalis 32 protsenti, III kvartalis 17 protsenti ja IV kvartalis 26 protsenti kohaliku omavalitsuse üksusele eraldatud vahendite kogusummast.

Määruse muudatusega on protsendid vastavalt 25, 36, 19 ja 20.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:29
    Otsi:

    Ava täpsem otsing