PM: Eesti rahvas ootab öise viinamüügi keeldu

31. mai 2004, 08:08

Valdav osa Eesti elanikest tahab öise alkoholimüügi keelamist ja karistuste karmistamist, osutavad uuringukeskuse Faktum arvamusküsitluse tulemused.

Alkoholimüügi piiranguid ja karistuste karmistamist toetab enamik küsitletuist ? soost ja rahvusest sõltumata. Öise alkoholimüügi keelamist kaldub toetama 64 protsenti küsitletuist. 86 protsenti peab õigeks alkoholipiirangute rikkumise eest käivate karistuste karmistamist, kirjutas Postimees.

65?74aastastest inimestest leidis koguni 95%, et karistusi alkoholimüüki ja -tarbimist puudutavate nõuete rikkumise eest peab karmistama ja üle kolme neljandiku neist keelaks alkoholireklaami täielikult.

Nooremate küsitletute, eriti 25?34aastaste seas jagunesid liberaalsema ja kõvakäelisema alkoholipoliitika pooldajad enam-vähem võrdselt. Näiteks tanklates ja kioskites alkoholimüügi piiramist pooldas 48 ja pidas valeks 51 protsenti mainitud vanuses küsitletuist.

Uuringu järgi ootavad rangemat alkoholipoliitikat kõigi kuue parlamendierakonna valijad, sealhulgas seni ka kõige valjuhäälsemalt alkoholipiirangute vastu sõna võtnud Reformierakonna toetajad. 92 protsenti Reformierakonna valijaist soovis alkoholimüüki puudutavate nõuete rikkumise eest käivate karistuste karmistamist.

«Tänasel päeval on Eestis väga populaarne kehtestada fa?istlikku diktatuuri,» kommenteeris uuringutulemusi reformierakondlane Rein Lang. «Valijad ootavad praegu, et keegi tegeleks joomarlusega. Aga kuna keegi mõistlikku süsteemi välja pakkuda ei oska ja riigivõim on abitu, siis üritavad poliitikud valijatele lihtsalt meeldida ja kehtestavad järjekordse piirangu, millest tegelikult kasu pole.»

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing