Suvised müüginipid

Eda-Liis Kann 01. juuni 2004, 00:00

Rakvere Lihakombinaat tõi kauplustesse spetsiaalsed suvetoodete külmikud, mis peaksid suurendama müüki 35%.

Kokku 25 Rakvere Grill-stopi külmikud on paigutatud suurematesse kauplustesse üle Eesti, näiteks Laagri Maksimarket (Tallinn), Johnny Viljamarket (Võru), Meltsiveski Konsum (Tartu).

Grill-stopi külmikud on mõeldud just nimelt suvetoodetele ? grillvorstidele, ribidele, ?a?lõkkidele. Lihakombinaat prognoosib ca 35% suvetoodete müügi kasvu kaupluse kohta, kus on Grill-stopi külmik.

Külmikud on rendile võetud. Kokkulepped lisaväljapaneku osas on sõlmitud iga kauplusega eraldi. Külmikute kujundamine ja ettevalmistamine läks maksma umbkaudu 30 000 krooni. Kogu eelarvet lihakombinaat ei avalikusta.

Esimesed kokkuvõtted külmikute tasuvusest teeb lihakombinaat pärast jaanipäeva ning sõltuvalt tulemustest pannakse paika järgmise poolaasta plaanid.

Balbiino Jätsiabi on jäätisebuss, mis toob külma jäätise koju kätte.

Hetkel läbib Jätsiabi päevas kuni 10 kohta, liikudes iga päev eri linnaosas. Edasi peaks olemagi nii, et lähikonnas elavad inimesed juba teavad, et näiteks iga neljapäev kell 19.00 saab Jätsiabi selle elurajooni keskel. Rahva kutsub kokku signatuur, mis aja jooksul peaks tekitama Pavlovi refleksi ehk soovi jäätise järele. Jätsiabi peaks vähemalt korra nädalas jõudma igasse valitud peatuskohta.

Jätsiabi projekti eelarve jäi 100 000 krooni piiresse. Buss oli olemas ja kulutusi tehti vaid auto kujundusele, helitehnikale, kõlaritele ja autojuhile-maskotile. Balbiino prognoosib, et müüakse miljon jäätist.

Sellised jäätisebussid on väga populaarsed Skandinaavias, näiteks Soomes on ühel firmal 50 000 peatust ja 61 autot. Loomulikult on väga tähtis, et saab väga kvaliteetse , sest ta hakkab ju esimest korda sulama alles ostja suus.

Balbiino turundusjuhi Teet Anieri sõnul on raske prognoosida, kuidas Eesti inimesed nimetatud projekti suhtuvad ja kuidas omaks võtavad. "Üritame olla aktiivsed ja fannid ning pakkuda head jäätist. Loodan, et paari kuuga on selge ja loodetavasti oleme siis ka omaks võetud," ütles Anier.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing