Jukose aktsia koos kogu Vene naftasektoriga taas sügavas languses

01. juuni 2004, 14:21

Vene naftagigant Jukose aktsia hind kukkus eile taas pea 12 protsenti kahe aasta madalaimale tasemele 6,9 dollarini.

Moskva börsi RTS indeks langes 4 protsenti 557,81 punktini, mis on selle madalaim tase alates möödunud aasta detsembrist.

Jukos, kelle suuromaniku Mihhail Hodorkovski vastu algas reedel kohtusistung, mis ka kohe edasi lükati, sai uue hoobi Moskva arbitraazkohtult, kes jättis jõusse varasema kohtuotsuse, mis tühistas selle ühinemise Sibneftiga.

Maailma suurim gaasitootja Gazprom aga teatas, et on huvitatud Jukose varadest, mida viimane võib panna müüki selleks, et ära maksta maksuametile 3,7 miljardi dollari suurune nõue. Gazpromi esitajaaktsiate hinnad kukkusid 13 protsenti pärast Intefaxi poolt edastatud uudist, et Venemaa vajab 5 miljardit dollarit selleks, et osta Gazpromi tütarettevõtetelt 16,5protsendiline osalus selleks, et saada kontroll kontserni üle.

Venemaa suurima naftakompanii, Lukoili aktsia hind kukkus pea 7 protsenti 26,22 dollarini tänu sellele, et riiklik naftatorujuhtmeid haldav Transneft nõudis Lukoili poolt ehitatud sadama allutamist riigile.

Seega nafta hinna järsk tõus pärast nädalavahetusel toimunud terroriakti Saudi Araabias ei ole Venemaa energeetikasektorit päästa järsust hinnalangusest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing