SLÕL: Pärnu Viisnurk andis eile koondamisteate 248 inimesele

01. juuni 2004, 08:34

Eile hommikul sai 248 Viisnurga töötajat kätte koondamisteate, sest firma plaanib kahjumit tootva osakonna ajavahemikus 31.08-31.10 lõplikult sulgeda.

Enne sulgemist on tehas lubanud täita kõik algavaks suusahooajaks sõlmitud lepingud. Samuti jätkuvad läbirääkimised võimalike investoritega spordikaupade divisjoni müügiks kas töötava ettevõttena või eraldi varana, kirjutab SL Õhtuleht.

«Koondamisteate said kätte kõik Viisnurga spordikaupade divisjoni töötajad, keda seadusandluse alusel sai koondada. Neid inimesi oligi kokku 248, rääkis Viisnurga ärijuht Andrus Aljas. ?Konkreetselt käib koondamine ajavahemikus 31. augustist 31. oktoobrini. Kuni selle ajani jätkavad kõik spordikaupade divisjoni töötajad tööd. Kui paljudele spordikaupade divisjoni töötajatele saab pakkuda teist tööd Viisnurgas, selgub augustis.»

45aastasel lihvijal Villil, kel Viisnurgas staa?i viis aastat, oli eile viimane tööpäev - kuigi see tähendab koondamishüvitisest loobumist, otsustas ta päevapealt lahkuda. Oktoobrikuu lõpuni tööl virelemisel polevat mõtet - hilissügisel on uut töökohta leida palju raskem kui suve hakul.

Ehkki koondamisjutud olid tööliste seas liikunud juba pikemat aega, tuli see päev ikka ootamatult. «Kell 9 oli suur koosolek, anti paberid kätte - ja kõik!»

Villi ütleb, et niruks läks Viisnurgas paari aasta eest, kui suusavabriku tollane juht Toomas Matvere vahetati Olavi Rinne vastu välja.

«Tuli üks uus direktor siia - ma ei teagi, kus ta praegu on. Pani oma taskud täis ja aitas talle küll. Ja läks minema,» paistavad juhtkonna vangerdused lihttöölise silme läbi. «Aga Matvere ajal oli siin kõige kõvem kopik Pärnu linnas. Tema läks minema ja pärast seda läks aina allapoole - ja nüüd ongi kõik!»

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing