Kas ehitajale peaks maksma ettemaksu?

ÄP 02. juuni 2004, 00:00

 • Indrek Kuusik, Nordhaus Consult OÜ jurist:
  Ettemaksu ei peaks pelgama, kuid see peaks olema mõistliku suurusega. Ettemaks tuleb sätestada lepingus. Kui leping ettemaksu ette ei näe, siis pole ehitajal alust seda ka tellijalt nõuda. Lahkarvamusi ehitustööde käigus tuleb ette ka kõige mainekamate ehitusfirmadega, samas saab paljusid probleeme ennetada lepingute korraliku ettevalmistamisega. Lepingusse tuleb kirja panna kõik, milles sai suuliselt kokku lepitud. Hilisemate vaidluste puhul saab tugineda vaid kirjalikule lepingule.

 • Tarmo Lige, Eesti Ehitusettevõtjate Liidu tegevjuht:
  Kui keegi tahab maksta sularahas ja ilma garantiita ettemaksu, siis süüdistagu probleemide korral vaid iseennast. Ettemaksule tuleb seada tagatis. Tõsi, väikesel ehitusfirmal on pangagarantii seadmine raske. Mõistetav, et ehitajal on materjali vaja osta. Et ehitajaga poodi minna, peab kõigil palju aega olema ja ega seegi pole garantii, sest ehitaja võib ju materjaliga minema kõndida. Mina teeksin maksegraafiku ? kas või iga nädal maksaksin mingi summa.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

  Vaata kogu kava
  Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
  06. December 2011, 19:34
  Otsi:

  Ava täpsem otsing