Lattelekom laieneb ka Rootsi ja Soome

Sirje Rank 02. juuni 2004, 00:00

?See oli loogiline samm, arvestades aktiivsuse kasvu pärast 1. maid ning Balti riikide ettevõtete ambitsioonikaid plaane laiendada oma äritegevust koduturust väljapoole,? ütles eile Eestis, Lätis ja Leedus üheaegselt toimunud videokonverentsil Lattelekomi tegevjuht Nils Melngailis.

Sihikul on need enam kui 500 Eesti, Läti ja Leedu firmat, mis tegutsevad vähemalt kahes Balti riigis või nüüd ka Soome ja Rootsi turul. Samuti välisfirmad ja rahvusvahelised korporatsioonid, kes tahavad IT- ja andmesidelahendused osta ühelt pakkujalt.

Täna on Lattelekomi tippklientide hulgas näiteks Leedu VP Market, Parex Banka, Rimi kaubanduskett, kosmeetikatootja L?Oreal, Hewlett Packard, jt.

Ka Lattelekomi konkurendi MicroLinki võrguteenuste osakonna juht Tõnu Teeveer möönab huvi kasvu ühe IT-partneri vastu, kes suudab pakkuda samadel alustel teenust mitmes riigis. Suund on täielikult IT-teenuste sisseostmisele. Klient ei taha mitmeid üksteist süüdistavaid partnereid, vaid ühte vastutajat,? ütles Teeveer.

Microlinkil endal on ühtsetel alustel üles ehitatud hooldus- ja haldusmeeskonnad kõigis kolmes Balti riigis. Suuremad täisteenust kasutavad üle-baltilised kliendid on näiteks Coca-Cola, Onninen, Statoil, Kesko.

Lattelekomi Eesti filiaali direktor Ülo Laanoja usub, et Riia keskset asendit arvestades on Lattelekomil paremad ?ansid kliente saada kui Tallinnal või Vilniusel. Põhiliste konkurentidena näebki Laanoja MicroLinki, ent samuti energiafirmasid ning sarnaseid teenuseid pakkuvaid välisfirmasid.

Lattelekom on 2002. aastal alustatud projekti Baltic Network investeerinud kokku 580 000 eurot (9 mln krooni). Möödunud aasta käive oli 830 000 eurot (1,3 mln krooni), selle aasta esimese kuue kuu prognoos on üks miljon eurot.

Firmal on Lätis, kus asub peakontor ja valmivad tooted, umbes 50 töötajat, Eesti ja Leedu esindustes töötab üks inimene. Eesti kontor katab ka Soome ja Rootsi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing