Eesti Telekomi aktsia tegi täna kolme kuu keskmise käibe

02. juuni 2004, 15:42

Viimast päeva dividendiõiguslike aktsiatega kaubeldava Eesti Telekomi aktsia aktsia käive oli 304,9 miljonit krooni, mis on enam kui kolme kuu keskmine käive.

Nii suur oli aktsia käive viimati aasta tagasi, 4. juunil 2003, kui kaubeldi samuti viimast päeva dividendiõiguslike aktsiatega. Toona oli aktsia käive 355,5 miljonit krooni. Tänane Eesti Telekomi päevakäive jäi alla vaid kahele kuukäibele Eesti Telekomi börsiajaloos ? eelmise aasta juunis, kui maksti samuti dividende ning 1999. aasta veebruaris, kui Eesti Telekom tuli börsile ning aktiivselt kauplesid spekulatiivsed investorid, kes üritasid tulu lõigata avalik esmaemissiooni (IPO) järgsest hinnatõusust. Eesti Telekomi aktsia keskmine kuukäive on 100 miljonit krooni.

Omanikku vahetas 2,7 miljonit aktsiat ehk kaks protsenti Eesti Telekomi aktsiate arvust. Kui aga TeliaSonerale kuuluvaid 67 miljonit ja Eesti Vabariigile kuuluvaid 37 miljonit aktsiat mitte arvestada, vahetas omanikku pea kümnendik aktsiatest.

Hansapanga aktsia hind langes 0,61 protsendi võrra 101,55 kroonini. Aktsia käive oli 8,4 miljonit krooni. Norma aktsia käive oli 2,5 miljonit krooni, aktsia hind jäi muutmatult 97,01 kroonini.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing