PM: ARK palub uurida autonumbrite tellimist

02. juuni 2004, 08:05

Autoregister laseb uurida, kas üle kümne aasta kestnud kallite autonumbrite valmistamine ASile Number suunatud tellimustena sisaldab kuriteo tunnuseid.

Autoregistrikeskuse (ARK) peadirektor Tamur Tsäkko ütles, et järgmisel nädalal saadab ARK kaitsepolitseile, maksuametile ja riigihangete ametile palve vaadata üle numbrimärkide tellimise kronoloogia ning anda õiguslik hinnang nii ARKi kui ka numbreid valmistanud ASiga Number seotud isikute varasemale tegevusele, kirjutab Postimees.

Kuni mullu sügiseni, mil ta ametist vabastati, juhtis ARKi Eero Till.

Tsäkko selgitas, et riigihangete ametil palutakse üle vaadata hangete jada alates 1992. aastast, mil kõik numbrihanked on olnud suunatud ühele firmale, korraldamata avalikku pakkumist. Ebatavaliselt pikk, 10 aastat oli ka ühe lepinguperioodi kestus.

Asjale lisab vürtsi see, et esmaspäeval allkirjastati numbrimärkide valmistamise leping uue firmaga AS Teede REV-2, mis nõustus numbreid valmistama neli korda odavamalt kui AS Number. Kui viimane küsis ühe numbri eest riigilt 265 krooni, siis uus pakkuja vaid 62 krooni.

Aastas väljastab ARK 58 000 numbrikomplekti. Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi arvutuste järgi maksis riik ja ühtlasi ka autonumbrite ostjad aastas umbes 10 miljonit krooni rohkem, kui tarvitsenuks.

Ministeeriumi hinnangul oleks pidanud ARKi juhtkond juba kümneaastase lepinguperioodi ajal tegema jõupingutusi, otsimaks alternatiivseid või soodsamaid võimalusi numbrimärkide tootmiseks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing