Laevareisijaid mais oodatust kasinamalt

Sirje Niitra 03. juuni 2004, 00:00

Mais reisis Tallinn?Helsingi laevaliinil 515 849 reisijat, mis oli 8% rohkem kui aasta tagasi samal ajal, kuid reisijate arvu kasv jäi oluliselt oodatule alla.

?Hoiatasime juba aprillis, et mingit viinarallit Eesti Euroopa Liitu astumise järel ei tule ja järgneda võib pohmelus,? ütles Tallinki juhatuse esimees Enn Pant. Küsimusele, kas selles olukorras ei lähe laevafirmal raskeks kahe uue laeva ostuks laenatud raha tagastamine, vastas Pant: ?Meie oma- ja laenukapitali suhe on üle 35 protsendi, mis on hea näitaja. Euroopa juhtivaid panku see rahuldab, ainult Äripäev ei näi rahul olevat.?

Võrreldes eelmise aasta sama ajaga kaotasid reisijaid Tallink ja Silja Line enam-vähem võrdselt, laevafirmadel Viking Line, Nordic Jetline ja Eckerö Line aga kasvas reisijate arv Eesti-Soome liinil.

Tallinki investorsuhete juht Marek Mägi ütles, et eelmise aasta mais oli suurtel laevadel tavatult palju reisijaid, kuna kiirlaevad alustasid hiljem. Mõningase tagasilöögi andis tema hinnangul ka maksuvaba kaubanduse kadumine laevadelt.

Otsust võtta suur laev Romantika järgmisest nädalast liini teenindamast ära ja suunata see kruiisidele kommenteeris Mägi: ?Valmistusime vedama hästi palju reisijaid, kuid praeguse reisijavooga saavad ka teised meie laevad hakkama, pealegi on Soome poolel praegu lõbureiside vastu väga suur huvi.?

Tallinna Sadamast saadud andmed näitavad, et üha enam inimesi eelistab suurtele laevadele kiirlaevu, tõi ta vee ühe põhjuse.

Silja Line Eesti juhatuse esimehe Meelis Laido hinnangul jäi üldine reisijate arvu kasv Tallinn?Helsingi liinil mais oodatust tagasihoidlikumaks peaasjalikult maksuvaba kaubanduse kadumise tõttu laevadel. Suvekuudeks ennustas ta mõningast kasvu, kuid ei osanud öelda, mis saab sügisel ja talvel.

Silja Line?i reisijate arv kahanes eelmise aasta maikuuga võrreldes seetõttu, et Finnjett läks 25. aprillist remonti ja valmistub 17. juunil Rostock?Tallinn?Peterburi liinil sõitma hakkamiseks, selgitas Laido.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:30
    Otsi:

    Ava täpsem otsing