2. juuni 2004 kell 13:41

Martinson lahkub Microlinki tegevjuhtkonnast ettevõtte nõukogusse

Allan Martinsoni ametiaeg MicroLinki tegevjuhina lõpeb, uueks juhatuse esimeheks saab Janis Bergs, teatas MicroLink.

Üle kuue aasta MicroLinki gruppi juhtinud Allan Martinson lahkub suvest ettevõtte tegevjuhi ametikohalt ning siirdub firma nõukogusse. MicroLinki uueks juhatuse esimeheks saab Janis Bergs, kes seni vastutas firma juhatuses MicroLinki IT-ettevõtete eest. MicroLink Eesti juhatuse esimehena jätkab 2003. aasta juulis sellele kohale määratud Peter Priisalm.

'Olen MicroLinki juhina saavutanud eesmärgid, mida enesele seadsin ning annan nüüd teatepulga üle heale kolleegile Janis Bergsile,' ütles Martinson. 'Usun, et aktsionärid, kes MicroLinki arengut finantseerinud on, võivad oma investeeringuga rahul olla.' Tänu edukatele tehnoloogiainvesteeringutele saavutab MicroLink lõppeval majandusaastal rekordilise kasumi, mis ulatub sadadesse miljonitesse kroonidesse.

'Allan Martinsoni töö Microlinki juhatuse esimehena kujunes pikemaks, kui ta arvas,' ütles nõukogu esimees Kristjan Kalda. 'Selle aja jooksul on Microlink tõestanud, et baltlastest koosnev meeskond võib edukalt juhtida rahvusvahelist kontserni.'

Koos Martinsoniga lahkub MicroLinki juhatuse koosseisust ka SAF Tehnika juhataja Normunds Bergs. MicroLinki suuraktsionärid ja nõukogu on teinud aktsionäride üldkoosolekule ettepaneku valida mõlemad lahkuvad juhid MicroLinki nõukogu koosseisu. Martinson suundub tehnoloogiainvesteeringutega seotud ettevõtlusse, kuid ei soovi selle detaile veel täpsustada.

MicroLinki nõukogu valis uueks juhatuse esimeheks Janis Bergsi, kes seni vastutas grupi IT-ettevõtete eest ning juhib ka MicroLink Latvia"t. Senisest juhatusest jäävad ametisse veel MicroLink Eesti juht Peter Priisalm ja MicroLinki püsiteenuste äriliine kureeriv Mait Nilson. Kahe uue liikmena lisanduvad juhatusse ärirakenduste äriliini juht Janis Rancans ja ettevõtte finantsdirektor Aira Loite.

MicroLinki uus juhatuse esimees Janis Bergs (34) ühines MicroLinki juhatusega kohe peale MicroLinki ja Fortechi liitumist 2000. aastal. Bergs on alates 1992. aastast töötanud Fortechi (nüüdse MicroLink Latvia) müügikonsultandi, müügidirektori ja 1999. aastast juhatuse esimehena. Ta ühines ettevõttega 1991, alustades insenerina arvutiremondi ja teeninduse poolel. Bergsil on kõrgharidus Riia Tehnikaülikoolist ning MBA Riga Business School"ist. Bergs on abielus ja 3 lapse isa.

Ametist lahkuv juhatuse esimees Allan Martinson (37) asus sellele kohale 1998. aasta mais. Enne seda oli ta 1995. aastast MicroLinki ja tema tütarfirmade nõukogude liige. Kuni 1998. aasta kevadeni juhtis Martinson uudisteagentuuri Baltic News Service (BNS), mille ta 1990. aastal asutas. Martinson on lõpetanud Moskva Riikliku Ülikooli informaatika erialal. Ta on abielus ja 4 lapse isa.

Alates 2003. aasta juulist MicroLink Eesti juhatuse esimehena töötav Peter Priisalm (28) liitus MicroLinkiga 2000. aasta juunis, alguses corporate finance managerina ja seejärel finantsjuhina. Enne MicroLinki töötas Priisalm investeerimispangas Suprema, Tallinna Sadamas ja BNS"is. Priisalm on lõpetanud Concordia Rahvusvahelise Ülikooli Eestis rahvusvahelise ärijuhtimise erialal. Priisalm on abielus.

Hetkel kuum