PM: T-Market alustab Tallinna ründamist Maardust

03. juuni 2004, 08:12

Eestis jõulist laienemist plaaniv leedukate T-Market avab esimesed poed Tallinnas suvel, pealinna ümbruses avatakse täna esimene pood Maardus.

Ligi poolt Leedu kaubandusturust kontrolliva VP Marketi Eesti tütarfirma VP Market Eesti finantsjuhi Ruta Juzulenaide sõnul ei ole Tallinna kaupluste kohad veel päris kindlad, sest rõhku pannakse rendipindadele ning kokkulepped on allkirjastamata, kirjutab Postimees.

«Esimesed poed avame kindlasti suve jooksul,» kinnitas Juzulenaide.

Kui kõikjal rendipindadega aga hakkama ei saada, on ettevõte valmis siiski ka mõned poed ise ehitama. Firma arenguplaan selleks kuigi palju võimalusi siiski ei anna, sest eesmärgiks on seatud kolme aastaga 40-45 poe avamine, millele kulutatakse kokku 72 miljonit krooni.

Keti eesmärgiks on omada üle-eestilist kaupluste võrgustikku. Aastaid on firma ainus pood tegutsenud Pärnus, eelmisel nädalal avati keti teine kauplus Tartus.

Lääne- ja Ida-Virumaa kaubandusturu valitseja OG Elektra omaniku Oleg Grossi hinnangul on lähikauplustega tegelev T-Marketite kett konkurendiks eelkõige suurtele poodidele. «Lähikauplus tegutseb väikses piirkonnas ning teine samasugune pood saaks konkurendiks juhul, kui need päris kõrvu ehitataks,» lausus Gross. «Seda ei juhtu, mistõttu võetakse kliente suurematelt poodidelt.»

Juzulenaide sõnul kett esialgu konkurentidele ei mõtle ning püüab oma äri hästi käima saada. Pärnu kauplusel ei ole seni tema kinnitusel probleeme olnud ning esimestel päevadel on hästi läinud Tartus.

Oma klientidele pakutakse T-Marketites teistega võrreldes rohkem ka Leedu kaupa, kuigi eelkõige peetakse silmas toodete hinna ja kvaliteedi suhet. «Ega me eestlasi tõrju,» lausus Juzulenaide.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing