Sakala: Toom Tekstiili Abja-Paluoja vabrik laieneb kaks korda

03. juuni 2004, 08:42

14. juunil peaks valmis saama Toom Tekstiili Abja-Paluoja tsehhi juurdeehitis, mis annab sealsele vabrikule senisest kaks korda rohkem ruumi.

Firma töökeskkonnaspetsialist Eduard Elbrecht, kes tegeleb ka ehitusküsimustega, rääkis Sakalale, et seni kasutusel olnud viilhall jääb alles ja tänu juurdeehitisele suureneb Abja-Paluoja vabriku üldpind 2440 ruutmeetrini.

22. märtsil alanud tööde käigus renoveeris osaühing Silindia ühekorruselise silikaattellistest hoone, mis varemgi tekstiilitööstuse käsutuses oli. Selle peale ehitati teine korrus ning ühele küljele ladu ja teisele tootmishall. Tootmishalli on kaks padjaliini ja konteinerid juba kohale toodud ning need ootavad ülespanekut. Ülemisele korrusele rajatakse samuti õmblustöökoda ja olmeruumid ning kontor.

Ehitustööd ja uued tootmisliinid lähevad Elbrechti andmetel kokku maksma umbes kümme miljonit krooni.

«Otsus Apja investeerida tehti seetõttu, et siin on väljaõppinud inimesed ning tööjõudu on saada,» ütles Elbrecht. «Samas logistiliselt on Abja tehase asukoht palju halvem kui Viljandis.»

Vabriku juhataja Kairit Luisu sõnul võimaldavad uued ruumid ja seadmed peagi senisest kaks korda rohkem toota. Praegu valmib Abja tehases umbes 1 200 000 patja aastas.

Elbrecht. kinnitas, et Abja vabriku renoveerimisele järgneb ka Viljandi vabrikute uuendamine. Tema sõnul saab firma käesoleval kuul kätte Viljandisse Raua tänavale kerkiva uue vabriku projekti. Praeguste plaanide kohaselt peaksid ehitustööd seal pihta hakkama järgmise aasta aprillis või mais.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing