Soomlaste kahtlused Eesti toidu suhtes kahanemas

03. juuni 2004, 10:10

Soomlaste kahtlused Eesti toidu suhtes on kahanenud ning kahanevad veelgi, ütleb ajalehes Helsingin Sanomat Ruokakesko asejuht Harri Sivula.

?Vaid üks sajast ütleb, et ei osta Eesti juustu,? kinnitab ka firma Mr Cheese juhatuse esimees Pekka Erhola, kelle sõnul on Mr Cheese suurim toidukaupade maaletooja Balti riikidest. Saaremaal toodetud juustud on Soomes nii Citymarketite kui Spar kaupluste lettidel. Probleemiks kasvule saab aga toorme nappus Eestis ? odavaimat Edam juustu saab näiteks Poolast, kus piima toodetakse palju. Ka Soome toiduainete maletooja Inex Partners tegevjuht Risto Pyykonen nimetas probleemiks tooraine ja tootmisvõimsuste nappust Eestis.

Praegu saab S-grupi ja Tradeka kauplustest Soomes osta näiteks Eesti kilusid, kohupiimatooteid, jogurteid, kõrgpastöriseeritud piima ning samuti Rainbow tuletikud tulevad Eestist, kirjutab leht. Spari oma kaubamärgi all on Eesti tikud ja kalapulgad. K-kauplustes on umbes kümmekond tooteartiklit Eestist. Pirkka-sarjas kalatooted, jogurt, juust. Eesti jogurteid ja juustu müüakse ka odava Euroshopper tähistuse all.

Ruokakesko Harri Sivula sõnul on Eestis samas ka oma tugevaid tootemarke, mis võivad Soomes hästi turgu leida ? näiteks Kalevi kondiitritooted.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing