Vene miljardär kutsub üles võitlema maksupettustega

03. juuni 2004, 14:38

Täna avati Moskvas rahvusvaheline konverents 'Korporatiivne juhtimine ja majanduskasv Venemaal', kirjutab agentuur RBC.

Pärast avamist andis ajakirjanikele kommentaare kompanii Interros president Vladimir Potanin, kelle vara hindab Forbes 5,4 mld dollarile.

Potanini sõnul on tarvis karmilt võidelda off-shore"dega, mida kasutatakse kompaniide poolt maksudest kõrvalehoidmiseks. Nii kommentaaris ta Venemaa peaministri Mihhail Fradkovi sõnu selle kohta, et isegi praegu ei avalikusta paljud vene kompaniid reaalseid omanikke, ei esita täielikku afilieeritud firmade ja isikute nimekirja ning jätkavad illegaalseid operatsioone off-shore"de kaudu.

Potanini sõnul kasutavad osad vene kompaniid off-shore"sid investeeringute ja tehingute struktureerimiseks, teised aga maksupettusteks.

Potanin märkis ka, et suurkompaniide jaoks on ümbrikupalkade küsimus praktiliselt lõppenud. 'Suurtes kompaniides töötab suur hulk inimesi ja neile ümbrikes palka juba ei jaga', ütles miljardär. Keskmise suurusega ja väikefirmadele on see probleem Potanini sõnul siiski aktuaalne.

<#RBC=http://top.rbc.ru/index.shtml?/news/policy/2004/06/03/03115459_bod.shtml>

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing