Maksu- ja Tolliameti pressiteade sisaldas valet

Indrek Mandre 04. juuni 2004, 00:00

Maksu- ja Tolliameti (MTA) 31. mai pressiteade 10miljonise maksupettuse kohta sisaldas valet ja rikkus isikute õigusi. MTA avalikustas kaebajate kohta teotavaid ja halvustavaid valeandmeid eesmärgiga kahjustada kaebajate mainet. MTA on rikkunud maksusaladuse hoidmise kohustust. MTA on rikkunud ABTG õigust heale haldusele, kuna pressiteates teabe avalikustamisega on rikutud haldusmenetluses kehtivat proportsionaalsuse printsiipi - MTA toiming ei olnud kohane, vajalik ega proportsionaalne seatud eesmärgi suhtes.

Mandre ja Palipea kohta teabe avaldamise toiminguga rikkus MTA ka süütuse presumptsiooni põhimõtet, luues isikutest avalikkusele väärkujutluse kui kurjategijatest.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:30
    Otsi:

    Ava täpsem otsing