Tarbeklaas plaanib uue tehase rajamist

Liis Kängsepp 04. juuni 2004, 00:00

?Tarbeklaas on endale koha valmis vaadanud,? ütles Tänassilma tehnoparki arendava OÜ Mergo Holding juhatuse liige Andrus Piir. Piiri sõnul on Mergo Holding teinud Tarbeklaasile pakkumise 4000 ruutmeetri suurusele krundile, millest saaks täis ehitada 2000 ruutmeetrit. Krundi maksumus oleks Piiri sõnul 2,4 miljonit krooni ehk 600 krooni ruutmeeter.

Tarbeklaasi omaniku ja juhi Jaan Rüütmanni sõnul pole praegu veel mingeid otsuseid vastu võetud ning asjad peaksid selgemaks saama järgmisel nädalal. Kuigi pakkumine on Tänassilma tehnopargi krundile võetud, ei ole Rüütmann sugugi kindel, et tehas just sinna püsti pannakse ? hind on tema sõnul kaunis kõrge.

Kui palju ehitus maksma läheks, ei oska Rüütmann praegu veel öelda. ?See on nii kauge tulevik.?

Võimalikest finantseerijatest nimetab ta Hansapanka ning tõrjub kuuldused, nagu oleks Tarbeklaas jõudnud kokkuleppele suurärimees Endel Sifiga. ?Sifiga meil mingit kokkulepet ei ole.?

Endel Sifi sõnul on nad Jaan Rüütmanniga võimalikust koos eksisteerimisest põgusalt kõnelnud, kuid praegu on sellest veel vara rääkida. ?Selliseid koostööd arutavaid vestlusi ma pean ettevõtetega iga päev,? ütles Siff, lisades, et enne sügist ei muutu midagi. ?Enne augustit ei võta ma ühtegi tootmist puudutavat otsust vastu.?

OÜ Tarbeklaas alustas tootmist eelmise aasta lõpus ning rendib praegu ruume ja Lorupi kaubamärki pankrotis olevalt ASilt Skankristall, mille suurim omanik on Jaan Manitski. Kuigi pankrot kuulutati välja juba kaks aastat tagasi, venib menetluse lõpetamine, kuna Manitski ja Sifile kuuluv firma Logman Invest vaidlevad kohtus pankrotivara enampakkumise üle. Mõlemad mehed soovisid 2002. aasta sügisel osta Skankristalli pankrotivara.

Esimesel enampakkumisel pakkus pankrotivara eest suurema summa Logman Invest, kuid pankrotitoimkond ei arvestanud seda võitu ning kuulutas välja uue enampakkumise. Teise enampakkumise võitsid Manitskiga seotud firmad. Logman Invest kaebas asja seepeale kohtusse. Jaanuaris kinnitasid nii Siff kui ka Manitski, et nad on huvitatud klaasitootmise jätkamisest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:30

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing