Põllumajanduse investeeringutoetuse taotluste vastuvõtt jätkub ainult ehitiste osas

04. juuni 2004, 16:47

Põllumajandusminister Ester Tuiksoo esitas ettepaneku jätkata põllumajanduse investeeringutoetuse taotluste vastuvõttu ainult ehitiste osas.

Riikliku Arengukava (RAK) prioriteedi juhtkomisjonile tehtud ettepanek puudutab ajavahemikku 12.juuli kuni 23.juuli.

Põllumajanduse investeeringutoetuse taotluste esimene vastuvõtt kestis 26.aprillist kuni 10.maini. Sel ajavahemikul esitati Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ametile (PRIA) 463 investeeringutoetuse taotlust kokku 361,7 miljoni krooni eest, mis moodustab 71,8 protsenti aastateks 2004 - 2006 ettenähtud 503 miljonist kroonist avaliku sektori toetusest.

Tuiksoo sõnul võib lugeda põllumajandustootjate valmisolekut kasutada Euroopa Liidu poolt pakutavaid toetusvõimalusi väga edukaks.
'Kogu taotletud toetussummast 63,7 protsenti taotleti taimekasvatuse investeeringuteks, mille hulgas kõige enam sooviti toetust traktorite ostmiseks,' ütles minister, lisasdes, et sellega ületati kõik vastava meetme eesmärkides kavandatud masinate ja seadmetega seotud investeeringumahud, mis tingib järgnevaks taotlusperioodiks muudatuste sisseviimise.

'Lähtuvalt programmtäiendis seatud eesmärkidest ja vajadusest tagada erinevate tegevusvaldkondade tasakaalustatud rahastamine, teen ettepaneku jätkata 12.juulist - 23.juulini põllumajanduse investeeringutoetuste taotluste vastuvõttu ainult ehitiste osas,' seisab ministri ettepanekus RAK prioriteedi juhtkomiteele.

Peale taotluste vastuvõtu lõppu 23.juulil analüüsitakse kahe taotlusperioodi jooksul laekunud taotlustega soovitud toetussummat ja otsustatakse, kas käesoleval aastal on võimalik veel avada toetuste taotluste vastuvõttu kõikide investeeringuobjektide raames.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing