Valio eesmärk on saada Eestis esimeseks

04. juuni 2004, 10:23

Valio rõhuasetus Eestis ei ole praegu alustada eksporti Soome, vaid tõusta kiire kasvuga tänaselt teiselt kohalt Eesti turul esimeseks.

Nii ütleb intervjuus Kauppalehtile Valio Eesti juht Timo Malmi. ?Eesti kohalikud tootjad tahavad arendada eksporditurge, meie tahame kasvada kohalikul turul,? ütles Malmi.

Toodangu Soome eksportimise kohta ütleb Timo Malmi, et kui Valio midagi Soome viima hakkab, siis ilmselt pigem toodangut, mida Soomes ei valmistata. Näiteks dessert-kohupiimasid. Plaanid on aga alles väga värsked.

Valio omanikeks on piimatootjad ning see võib olla üks põhjus, miks juba üle 10 aasta Eestis tegutsenud firma ei ole veel oma toodete eksportimist Soome alustanud, kirjutab Kauppalehti. Strateegiasse kuulub seegi, et praegu Eesti turu kohalikud tootemargid saavad edaspidi kõrvale Valio sildi. ?Baltimaad on Valio koduturg ? alal ei saa olla liiga palju erinevaid tootemarke,? ütles Malmi.

Samuti tahab Valio umbes aasta pärast käivitada tootmise Lätis ja Leedus ? ?sõltuvalt sellest, kus ja mida osta oleks? ning saada ka Lätis turuliidri positsioon, kirjutab leht. Ka plaanib Valio lisada eksporti Venemaale, kuhu täna läheb juba 40% Võru Juustu toodangust.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing