Veterinaaramet ei soovita veel toiduainete eksportijatel Venemaa piirile tormata

04. juuni 2004, 16:32

Veterinaarameti juht Ago Pärtel ütles, kuigi Venemaa ja ELi vaheline lihatüli on leidmas lahendust pole probleemideta piiriületus veel garanteeritud.

Ainus teade, mis Veterinaar- ja toiduamet veterinaarsertifikaatide teemal üles kerkinud tüli lahenemise kohta sai, tuli Pärteli sõnul Euroopa Komisjoni esindusest Eestis, kus viidati väga kõrgele telefonivestlusele.

Venemaa peaminister Mihhail Fradkov lubas Euroopa Komisjoni juht Romano Prodile eilses telefonivestluses, et Venemaa kõrvaldab kiiresti takistused.

Pärtel ütles, et ta saatis selle teate maakonnakeskustele edasi, lisades, et see info ei anna veel alust ettevõtjatele Venemaa piirile tormata. Pärtel avaldas lootust, et esmaspäeval on olukord piiriületusel vajaminevatest nõudmistest selgem.
EL veterinaarsertifikaatide ühtne vorm, mida Venemaa nõuab, räägitakse kahe osapoole läbirääkimiste käigus selgeks tõenäoliselt alles septembriks-oktoobriks. Seni lubab ehk Venemaa kasutada vanu vorme, ütles Pärtel.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing