Ülar Lauk • 4. juuni 2004 kell 13:18

Norilski Nikli omanik eitab prokuratuuri huvi tema vastu

Vene kompanii Interros president, Norilski Nikli üks omanikke Vladimir Potanin lükkas ümber teated, et ta kutsuti prokuratuuri ülekuulamisele.

Meenutagem, et pärast 28.aprillil ilmusid kuuldused nagu oleks Venemaa Peaprokuratuur Potanini välja kutsunud. Järgmisel päeval lükkas Interros"i pressiteenistus kuuldused ümber, kuid nende 2 päevaga olid Norilski Nikli aktsiad langenud enam kui 10%.

Tasub märkida, et uudis Potanini kutsumisest ülekuulamisele ei üllatanud kedagi vaatamata sellele, et teda võib pidada praegustele võimudele üheks lojaalsemaks oligarhiks.

Veel 2000. aastal sai Potanin Peaprokuratuurilt kirja nõudmisega tagastada riigile 140 mln dollarit, mille ta olevat justkui riigile jätnud maksmata Norilski Nikli erastamise ajal. Edasistest läbirääkimistest sel teemal pole midagi teatatud.

Pärast seda on valdusfirma Interros president asunud riigile raha tagastama erinevatel moodustel - ta rahastab Euroopa üheks tugevamaks korvpalliklubiks tõusnud CSKAd ja tõi kodumaale tagasi kuulsa Malevit?i maali 'Must ruut'.

<#RBC=http://top.rbc.ru/index3.shtml>

Hetkel kuum