Väikesed õppetükid lihtsustavad õppimist

Heiki Koov 07. juuni 2004, 00:00

E-koolitus on mõeldud inimestele, kes õpivad muu töö või õppimise kõrvalt. Kuna nende aeg on piiratud, tuleb õppimine ahvatlevaks teha. Näiteks Koovi e-koolitus toimub 3,5 kuu jooksul. Selles ajavahemikus igal esmaspäeval ja neljapäeval ilmuvad uued õppematerjalid. Kokku on seega 30 n-ö õppepäeva. Võiks ju ka kõik õppematerjalid korraga veebi üles riputada, aga doseeritud materjali andmisel on põhjus: kui inimesele tundub õppematerjalide hulk väga suur, siis on üsna tõenäoline, et ta üldse loobub õppimast.

Koolituses on teemad jaotatud kahte gruppi. Esimese, majandustarkvara õppe eesmärk on tutvustada erinevate programmide olemust ? raamatupidamine, palgaarvestus, kliendi-, dokumendi-, personalihaldus, tootmine, finantsanalüüs, põhivara, ladu.

Teine keskendub Excelile, millest huvitub enamik õppijaid. Exceli e-koolitus paneb täiesti uued nõuded õppematerjalile. Õppijaid on üle kahe tuhande ja kui neist näiteks 5%-l tekiks õppepäeva kohta kas või üks lisaküsimus, mida kindlasti oleks vaja õpetajalt küsida, siis teeks see 100 küsimust korraga. Tuleb teha ennetavat tööd ja õppematerjal nii koostada, et neid küsimusi ei tekikski. Kohati läheb materjal liiga sügavale, kuid teades rohkematest võimalustest, oskad ka ise erinevates olukordades lahendust otsida.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing