Vali soovitajad kandidaadiga koos

Kaire Varrak 07. juuni 2004, 00:00

Samas on nutikas uurida infot inimese kohta tema enda tuttavatelt ja töökaaslastelt. Üldjuhul ei ole aktsepteeritav, et kandidaadi kohta uuritakse taustainfot tema praeguselt tööandjalt. Veelgi kaugemale minnes ? infot ei tohiks küsida üheltki endiselt tööandjalt, keda kandidaat ise pole välja pakkunud. Samas, eks pakub kandidaat soovitajatena välja just need inimesed, kes temast parimat räägivad. Kui kandidaat on soovitajatena andnud vaid sõpru/tuttavaid, oleks optimaalne lahendus intervjuul ühiselt välja selgitada, kes on see inimene igalt kandidaadi eelnevalt töökohalt, kelle poole värbaja võib pöörduda. Kui kandidaat tuleb intervjuule soovituskirjadega, on informatsiooni kogumise ja tõepärasuse huvides hea ka need inimesed ikkagi ise läbi helistada. Kui kandidaat keeldub nimetamast soovitajaid eelmistest töökohtadest, võiks seda arvesse võtta kui võimalikku ohu märki. Kui keeldumine on põhjendatud, annab ka see olulist lisainfot.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing