EPL: VP Market lubab uues poeketis madalaid hindu

10. juuni 2004, 08:59

Eestis ambitsioonikaid laienemisplaane pidav Leedu kauplusekett T-Market soovib pakkuda siinsel turul konkurentidega võrreldes madalamaid hindu.

?Hinnapositsioonilt oleme kindlasti turuliider,? lausus Eestis T-Marketeid haldava OÜ VP Marketi tegevjuht Ruta Juzulenaite Eesti Päevalehele.

Tema sõnul on näiteks Säästumarketiga võrreldes T-Marketitel veidi erinev kontseptsioon. ?Meie kaubavalik on mõnevõrra suurem,? sõnas Juzulenaite. Kas uue tulija jõuline areng võib kaasa tuua ka hinnasõja, ei osanud Juzulenaite öelda.

Samas on fakt see, et konkurents Eesti jaekaubandusturul muutub tihedamaks, kuna VP Market kavatseb veel sel aastal Eestisse rajada 15 T-Marketit, lisaks on viimasel ajal ajakirjanduses väidetud, et ka toiduainete osas on oodata konkurentsi tihenemist, kuna nii Leedust, Poolast kui ka Lätist võib Eestisse jõuda siinsete hindadega võrreldes odavamaid toiduaineid. Näiteks on Leedu puhul räägitud nii odavatest munadest kui juustust, Poola puhul aga sealihast.

Juzulenaite arvas, et massilist odavate Leedu kaupade sissetungi Eesti turule siiski oodata ei ole, kuna mitmed Leedu tooted on siinsel turul esindatud juba mõnda aega. Ka veterinaar- ja toiduametist öeldi Päevalehele, et maikuus pole ei Leedu, Läti ega Poola suunalt sisse veetavate toiduainete kogused suurenenud.

Küll aga kasutab VP Market Juzulenaite sõnul Eesti turul laienemisel nii Leedus, Lätis kui ka Eestis esindatud tarnijaid, et nende abiga uuel turul kanda kinnitada. ?Me ei tugine Eestis Leedu või Läti kaupade müügile,? kinnitas Juzulenaite. Ta lisas, et T-Marketi kauplusekett hakkab Eestis tegema tihedat koostööd kohalike tootjatega, kelle toodang moodustab ka suurema osa kaupluseketi väljapanekust.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing