PM: kindlustusselts Salva sai uue suuromaniku

10. juuni 2004, 09:12

Investeerimisfond Amber Trust omandas Eesti suuruselt neljandas kindlustusseltsis Salva Kindlustus 45 protsendi suuruse osaluse.

Salva Kindlustuse juhatuse esimehe Tiit Pahapilli sõnul liitus Salva omanikeringi tugev partner, mis annab nii klientidele kui seltsile täiendavad tagatised ja võimalused, kirjutab Postimees.

«Kindlustusturg areneb majanduse tempost ca viis-kümme protsenti kiiremini, seltsidele märgivad need arengud investeeringute tootlikkust ning klientidele täiendavaid tagatisi,» sõnas Pahapill, kellele koos Triin Teramäe ja Peep Kütiga kuulub ülejäänud 55 protsenti Salva Kindlustuse aktsiatest.

50 miljoni eurose mahuga investeerimisfond Amber Trust ise kuulub investeerimisfondidele Danske Capital Finland Ltd ja Firebird Management LLC. Amber ostis osaluse Läti firmalt SIA Apdro?ina?ana.

Danske Capital Finland Ltd fondijuhi Kustaa Äimä sõnul otsis Amber Trust sobivat investeerimise võimalust Balti kindlustussektoris. «Salva puhul on tegemist Eesti ühe kiiremini areneva ja professionaalsema kindlustusseltsiga, usume kasvu jätku,» ütles Äimä.

Danske Capital Finland ja Firebirdi fondid on Balti riikides tegutsenud alates 1994. aastast ning investeerinud Balti riikidesse üle 300 miljoni euro. Eestis on fondid investeerinud Tallinki, Merko Ehituse, Tallinna Kaubamaja, Harju Elektri ja Hansapanga aktsiatesse.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing