Kuldne trio

Lennart Beat 11. juuni 2004, 00:00

Laulja Tom Chaplin, pianist-bassist Tim Rice-Oxley ja trummar Richard Hughes on pärit Battle?ist Sussexist. Teisisõnu Suurbritanniast. Nimi võeti kodulinnas asuvalt vanadekodult. Koos musitseerinud juba 1997ndast ja ühiselt üle elanud aastaid ebaõnne seoses plaadifirmade täieliku huvipuudusega.

Möödunud aastal olevat aga nende laual oodanud 21 pakkumist, millest Island välja valiti.

Coldplay teine tulemine kaks suve tagasi oli samuti abiks. Pole vaja tuumafüüsiku IQd, et kahe ansambli muusika vahele paralleele tõmmata.

Väga lihtsalt väljendudes ? see on eepiline, meloodiline ja melanhoolne briti kitarrirokk. Märkimisväärne vahe on soolokitarristi puudumises. Neil isegi oli kunagi, kuid pärast tolle lahkumist ei soovitud võõrast inimest seltskonda võtta. Klahvpillid domineerivad selle eest nii võimsalt, et keelpillide peaaegu olematus ei jõuagi kohale. Laulja tämber meenutab veidi Mihkel Raua ja tema eeskujude oma Mr Lawrence?i aegadest. Kõik on täiesti tuttav ja uue grupi albumi kohta väga lihtsalt seeditav. Meloodiad ja laulud ise on nii tugevad, et plaat voolab igasuguse takistuseta teadvusesse. Nii lihtne see ongi.

Aasta esimene väike ansambel, mis saab vähemalt 2004 lõpuni suurimaks.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:25
    Otsi:

    Ava täpsem otsing