Kadi Heinsalu • 10. juuni 2004 kell 12:15

Pärnu linn müüs kuuendal katsel ATP aktsiad

Pärnu linn müüs 51,39 % Asi Pärnu ATP aktsiaist 11 mln kr alghinnaga ainsana pakkumise teinud osaühingule Trandemark.

Tegu oli kuuendat korda toimunud enampakkumisega, millele seekord registreerus kaks firmat, kuid üks neist, AS Wilder Trade, pakkumist ei teinud. Võitjat esindanud tuntud pankrotihaldur Martin Krupp ütles, et tegu on puhtalt investeerimisfirmaga ja Pärnu ATP aktsiate ost on hea rahapaigutus. Kinnitamata andmetel on võitja seotud transpordifirmaga Hansabuss.

Enampakkumisel kohal viibinud OÜ Maiben juhataja Kalev Kiis hoiatas ostjat, et 48,61 % omanikuna on sellel firmal võimalik kahe kuu jooksul rakendada oma eelisostuõigust. Maibeni omanikud on tuntud meelelahutusärimehed Juhan Kolk ja urmas Past. Algul soovis Maiben müüa oma osalust koos Pärnu linnaga, aga hiljem loobus sellest.

Pärnu linn pani esimest korda kohaliku bussifirma ATP enamusaktsiad müüki 2001.aastal alghinnaga 16,45 mln kr, kuid siis ei leidunud ühtki soovijat. 2002. aastal alandas linn oma aktsiapaki hind 13 mln peale, kuid ka siis jäi see müümata.

Pärast ATP aktsiate müüki on Pärnul linnavara selle aasta müügiplaan praktiliselt täidetud.

Loo kirjutas Sirje Niitra.

Hetkel kuum