Puhkepäeva turismiuudised

ÄP 11. juuni 2004, 00:00

Soome reisifirma Finnmatkat pakub kümne päeva jooksul tavapärasest soodsamaid hindu Itaaliasse, Kreekasse ja Türgisse. Lennud väljuvad Helsingist, seega lisanduvad Helsingi lennujaama jõudmise kulud. Hinnas sisaldub lend Helsingist sihtkohta ja tagasi, majutus vastavalt paketile ja Finnmatkate soomekeelse esindaja teenused sihtkohas. Finnmatkat pakub nii nädalasi reisipakette kui ka Ateena puhul ainult lennupileteid. Soodushinnad on kataloogihindadest kuni poole soodsamad.

Kreeka ja Itaalia kui ELi liikmesriigid on Eesti kodanikele viisavabad. Türgi viisat on Eesti kodanikel õigus piiril taotleda, pass peab kehtima vähemalt kolm kuud pärast reisi lõppu. Türgi viisa maksab 10 dollarit ehk umbes 130 krooni.

Venemaa lennufirma Aeroflot on ühinemas Air France?i juhitava lennundusalliansiga SkyTeam, teatasid Air France ja Aeroflot. Mai lõpus alanud kõnelused peaksid Aerofloti alliansi liikmeks tegema 2005. aastal. 51protsendiliselt riigile kuuluv Vene firma loodab sellest liidust kulude kokkuhoidu ja paremaid võimalusi klientidele jätkulendude pakkumiseks. Allianssi SkyTeam kuuluvad lisaks Air France?ile USA lennufirma Delta, Itaalia Alitalia, Lõuna-Korea Korean Air, t?ehhide CSA ja rida väiksemaid lennufirmasid. Ka Hollandi KLM läks äsja Air France?i omandusse ning tegutseb samas alliansis. SkyTeamil on üle 500 sihtkoha 110 riigis.

Maailma suurimal lennundusalliansil Star Alliance on 755 sihtkohta 132 maal. Selle liikmed on teiste seas Skandinaavia lennufirma SAS, Saksa Lufthansa, Poola LOT ning USA lennukompanii United. Suuruselt järgmine on One World 574 sihtkohaga 134 maal. Sinna kuuluvad näiteks soomlaste Finnair, brittide British Airways ja USA lennufirma American Airlines.

Juuni alguses avaldas Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) Turismiarenduskeskus Eesti turismi kvartaalse infolehe uue numbri. Kaheksaküljelisest infolehest leiab uudiseid, teavet turismiettevõtjate riiklike toetuste kohta, kuulutatakse välja turismi uuendaja konkurss. Infoleht asub aadressil www.visitestonia.com/public/files/infoleht.pdf.

Horizon Travel pakub uue suvise puhkusesihtkohana Rhodose saart, täna pileti ostja saab tuhat krooni soodustust. Egeuse mere kaguosas asuv Rhodos on suuruselt Kreeka neljas saar.

Otselennud Rhodosele toimuvad igal laupäeval 17. juulist 21. augustini. Hind jääb alla 5000 krooni. 500 krooni soodustust paketihinnast saab reisija, kes tellib piletid lähema nädala jooksul. Soodushinnad kehtivad kõikidele hotellidele, välja arvatud loteriimajutusele ning ainult lennupileti ostjatele. Soodustust saavad täishinda maksvad reisijad. Eestist pole Rhodosele reise korraldatud juba aastaid. Rhodos pakub lahedaid puhkamisvõimalusi, mõnusaid randu ja huvitavaid ajaloomälestisi. Samas annab Rhodos võimaluse nautida ka ehedat Kreekat, sest turistide poolt vallutamata saare lõunaosa on säilitanud traditsioonilise kreekapärase ilme.

Pühapäeva hommikul sõidab viis Eesti ratturit Türki, nende eesmärk on läbida kuue nädala jooksul pea 2000 kilomeetrit Türgi, Süüria, Liibanoni, Jordaania, Iisraeli ja Egiptuse teid.

Ratturid alustavad portaali trip.ee teatel teekonda Lõuna-Türgist Dalamanist, suunduvad Süüria, Liibanoni ja Jordaania kaudu Iisraeli ning lõpetavad reisi Egiptuses Kairos. Ööbimine ja söömine selgub matka käigus. Kõrbekuumust ja janu matkajad ei pelga, kõige rohkem ettearvamatust võib nende hinnangul tuua regiooni keeruline poliitiline olukord. Retke võtavad ette ka kaks ETV reisiseriaalist ?Ehh uhhuduur? tuttavat meest Liivo Niglas ja Hannes Hanso. Neile sekundeerivad Tarmo Riga, Kristjan Prii ja Mari-Liis Remmel. Retkest on kavas vändata ETV-le ka reisikiri.

Tallinna lendav T?ehhi kompanii CSA alustas täna suve-eelset väljamüüki, pakkudes tavalisest madalamaid hindu 55 Euroopa sihtkohta. Nii saab Prahasse lennata 1450 krooni eest. Bratislava, Budapesti, Viini, Varssavisse jt linnade lennupiletid maksavad 2100 krooni. Belgradi, Firenzesse, Ljubljanasse, Milanosse, Rooma, Sofiasse, Veneetsiasse, Zagrebisse, Zürichisse, Luksemburgi ja veel paari lähemasse linna saab pileti 2100 krooni eest. Kaugematest sihtkohtadest maksavad näiteks Ateena, Barcelona, Dublin, Edinburgh, Istanbul, Larnaca, Madrid, Thessaloniki, Marseille 2200 krooni. Pileti peab välja ostma 48 tunni jooksul pärast broneerimist. Soodushinnaga kohti on piiratud arv ning ainult madala täitumusega lendudele; lisanduvad lennujaamamaksud. Soodushind on lastele ja imikutele. Müük kestab 30. juunini, väljalend peab toimuma juuni jooksul. Minimaalne kohalolek on kaks ööd, maksimaalne 14 päeva.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:25
    Otsi:

    Ava täpsem otsing