Tallinn kaupleb veehinna tõusu alla

11. juuni 2004, 12:19

Täna kohtus linnapea Edgar Savisaar AS-i Tallinna Vesi emaettevõtte United Utilities Plc tegevjuhi John Robertsiga, et saavutada väiksem veehinna tõus.

'Läbirääkimistel on põhiprobleemiks veehinna tõus, mida meie partnerid järjekordselt taotlevad,' ütles Savisaar. 'Omal ajal Jüri Mõisa poolt sõlmitud leping nägi 2005. aastaks ette 15-protsendilise hinnatõusu, millele lisandunuks tarbijahinnaindeksi 2-3 protsendiline kasv.'

'Kui meie tulime Tallinnas võimule, siis suutsime esimeste läbirääkimistega 2005. aasta hinnatõusu vähendada 1,5 protsendi võrra 13,5 protsendile,' ütles Savisaar. 'Nüüd püüame läbirääkimistega hinnatõusu veelgi vähendada, et see poleks üle 4-5 protsendi. Loodame tallinlaste jaoks parima kompromissini jõuda tänavu juuliks.'

Savisaare sõnul tuleneb kogu hinnatõusu probleem linna omaaegsest otsusest müüa maha AS-i Tallinna Vesi enamusaktsiad. 'Nüüd tulebki igal aastal eraomanikuga raskelt kaubelda,' märkis Savisaar. 'Oleks enamusaktsiad jäänud linnale, siis oleks meie positsioonid muidugi hoopis paremad.'

Tallinna linnale kuulub 49,6 protsenti Tallinna Vee aktsiatest, firma enamusomanik on 50,4 protsendiga United Utilities International.

Tänavu algasid linna läbirääkimised Tallinna Vee enamusosanikuga veebruaris. Läbirääkimistel esindab linna abilinnapea Jüri Ratas ning enamusosanikku AS-i Tallinna Vesi juhatuse esimees Bob Gallienne, teatas Raepress.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing