EPL: Parts kaitseb tippkohtumisel huve maksu- ja sotsiaalpoliitikas

14. juuni 2004, 07:35

Peaminister Juhan Parts läheb järgmise nädala lõpus peetavale Euroopa ülemkogule kaitsma maksu- ja sotsiaalpoliitika ühehäälsuse nõuet.

Euroopa valitsusjuhid loodavad Brüsselis ühele poole saada põhiseadusliku leppega, kirjutab Eesti Päevaleht. Välisministeeriumi esindajate osavõtul lahkas valitsus neljapäevasel kabinetiistungil Eesti positsioone ja Partsi kohapealsete volituste piire. ?On kindlasti asju, kus peaminister ülemkogu laua taga ütleb, et Eesti neid asju nendel põhjustel ei toeta,? lausus Parts.

Ta lubas seista selle eest, et maksu- ja sotsiaalküsimustes saaks ELi otsuseid langetada vaid ühehäälselt. ?Peaksime põhiseaduse leppes selle juurde jääma. Teistes küsimustes peaksime olema natuke paindlikumad,? märkis Parts.

Samuti on Partsi sõnul tähtis, et ei väheneks europarlamendi kohtade arv ja et igale riigile jääks üks Euroopa Komisjoni voliniku koht. Lepinguprojekti järgi saaks Eesti 2009. aastal valida praeguse kuue parlamendikoha asemel vaid viis. Kui osa riike jääks volinikuta, rikuks see Partsi väitel võrdsuse põhimõtet.

Tippkohtumise teine keskne teema on see, keda valida lahkuva Romano Prodi asemele Euroopa Komisjoni uueks presidendiks. ?Meie jaoks on oluline see, et ta oleks tugev liider,? lausus Parts. ?Kindlasti pole Eesti huvides ühegi võimaliku kandidaadiga kuidagiviisi tülli minna.?

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing