Edetabel, kus halb koht teeb üksnes rõõmu

Meelis Mandel 15. juuni 2004, 00:00

Uuringufirma Mercer reastas eile maailma linnad elukalliduse järgi. Tegemist on edetabeliga, mida keegi võita ei taha, mistõttu on Tallinna kukkumine mulluselt kuuekümnendalt kohalt seitsmekümne viiendaks vaid rõõmustav. Nagu näha, ei ole kinnisvara- või prügihindade tõus Tallinna kohta veel mõjutanud. Saab näha, mida suudab vee, sooja ja parkimise ähvardav kallinemine.

Mida aga annab Raekoja platsil poolesaja kroonist õlut rüüpava linnakodaniku jaoks teadmine, et Tallinnas on sama kallis elada kui Lissabonis, Varssavis või Madridis? Või odavam kui Helsingis, Peterburis ja Riias?

Ehk aitab kahjurõõmsalt meenutada, et on veel kalleimaid kohti elamiseks. Ja annab ühe väikese argumendi näiteks parkimistasu tõstmise vastu?

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:32
    Otsi:

    Ava täpsem otsing