TeliaSoneral pole raha kuhugi panna

Meelis Mandel 15. juuni 2004, 00:00

Nii AMF Pension kui ka AP-fond ootavad TeliaSoneralt mingit otsust pärast seda, kui ettevõte teatas eelmisel kolmapäeval, et pole huvitatud osalusest Taani teleoperaatoris TDC ja selgus, et tema ostupakkumisest Eesti Telekomile ei saanud asja.

Kui TeliaSoneral ei õnnestu enne aastavahetust mingit ostu sooritada, kasvavad nõudmised lisadividendideks või aktsiate tagasiostmiseks, lausus AMF Pensioni juhataja Christer Elmehagen Dagens Industrile.

TeliaSoneral on nii palju raha, et ka suurema ettevõtte ülesostmine võiks olla aktuaalne, lausus Redeye analüütik Urban Ekelund Taloussanomatele.

TeliaSonera juhatuse esimees Anders Igel on juba kuid rääkinud, et ettevõte otsib sobivat investeerimiskohta eelkõige naaberriikidest.

Analüütikute ennustuse kohaselt võiksid tõenäolised ostud olla ettevõtted, milles TeliaSonera juba osanik ? lisaks Eesti Telekomile veel Läti LatTelekom, Vene Megafon ja Türgi Turkcell. Carnegie analüütiku Johan Kleby sõnul võib TeliaSonerat Taanis huvitada ka Orange.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:32
Otsi:

Ava täpsem otsing