Valimiste tulemus jättis ettevõtja ükskõikseks

Andris Feldmanis 15. juuni 2004, 00:00

?Ei usu, et ettevõtjana mind need valimised eriti mõjutavad,? lausus rõivatootmisettevõtte ASi Baltika juhatuse esimees Meelis Milder. ?Kodanikuna käisin valimas ja valisin endale meeldiva kandidaadi. Inimesed, kes valiti, on kõik igati sümpaatsed.?

Ka ettevõtja Jüri Mõis ei pidanud europarlamendi valimisi eriti tähtsateks. ?Ega need europarlamendi valimised Euroopas suuremat tähendust ei oma, pigem on tegu sisepoliitilise võitlusega, kus nüüd osad ? sotsid siis ? hakkavad endast väga hästi arvama,? lausus ta. ?Hea meel on selle üle, et Vilja Savisaar (Keskerakonna teine number ? toim.) valituks ei saanud.?

Sotsiaaldemokraatide võidu taga nägid ärimehed eelkõige isiksusi, mitte ideoloogilisi põhjuseid. ?Valiti sümpaatseid inimesi,? ütles Milder. ?Pealegi oli osalus valimistel väga madal.?

Sama kinnitas ka Jüri Mõis. ?Sotsialism on rahval liiga hästi meeles, et midagi sotsialismilaadset tuleks. Tegu on pigem Ilvese fenomeniga,? lausus ta. Samas tunnistab Mõis, et Toomas Hendrik Ilvese ülekaalukas võit pühapäevastel valimistel jääb tema jaoks arusaamatuks.

Küsimusele, kuidas võiksid Eesti saadikud europarlamendis tema huve esindada, vastas Mõis, et ?olgu vait seal?. Eesti saadikud peaksid olema vait, kuid samal ajal reklaamima Eestit kui märki. Seda teeks kõige paremini Carmen Kass, lisas Mõis.

Mööblitööstuse ASi Thulema nõukogu esimees August Kull jäi valimistulemusi kommenteerides napisõnaliseks. ?Seda, kas saadikud esindavad europarlamendis ettevõtjate huve, ei oska hetkel küll ütelda,? ütles ta.

Eesti Kaubandus-Tööstuskoja peadirektori Siim Raie oli selles osas positiivsemalt meelestatud. ?Loodan dialoogi Eesti saadikutega, et neil oleksid teada Eesti ettevõtjate seisukohad,? ütles Raie ja lisas, et alus koostööks on olemas.

?Kõikidel valitud saadikutel on olemas koostöökogemus ettevõtjatega Riigikogu tasemel, loodetavasti kasutavad nad seda kogemust europarlamendis,? ütles Raie.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:32
    Otsi:

    Ava täpsem otsing