Jalgpalli EM: Väravavahid olid kangelased

15. juuni 2004, 08:05

Eilse 0:0 viigiga lõppenud Taani-Itaalia kohtumise kangelased olid väravavahid - taanlane Thomas S¸rensen ja itaallane Gianluigi Buffon.

Puurivahtide kangelaslik tõrjetöö jättis Guimar?esi staadioni tabloole C-alagrupi esimese mängu lõppedes nullid, kirjutas Sportnet.

EM-i eel peetud kontrollmängude põhjal autsaideriks loetud taanlased olid esimesel poolajal selgelt domineerivam pool, eelmise EM-i hõbedameeskonna vastu ei tuntud mingit aukartust. Esimese kolmveerandtunni kokkuvõttes valdas Taani palli 63% mänguajast.

Juba kuuendal minutil pääses AC Milanis Itaalia meistriks tulnud Jon Dahl Tomasson löögile, kuid Buffon tõrjus. Minut hiljem ei suutnud Ebbe Sand tabada nurgalöögist saabunud palli.

Alles 13. minutil jõudis esimese tõsisema pealelöögini ka Itaalia, kui Francesco Totti 30 meetrilt karistuslööki sooritas. S¸rensen tõrjus madala pealelöögi. 16. minutil pommitas kaugelt Thomas Helveg - Buffon tõrjus rusikatega.

33. minutil oli taanlastel kasutada karistuslöök. Pall lennutati karistuslasse ja Tomassonil jäi napilt puudu, et see väravasse suunata. Seitse minutit hiljem seiklesid itaallaste karistusalas Tomasson ja Sand, kuid pealelöögini ei jõudnud.

44. minutil korraldasid itaallased tõelise tulevärgi ka S¸renseni alas, ent Aston Villa puurivaht esitas kaks supertõrjet. Pika ninaga jäid nii del Piero kui ka Totti. Minut hiljem sundis Martin J¸rgensen Buffoni palli nurgalöögiks suunama.

Teisel poolajal mängu tempo veidi langes, kuid mõlemad pooled tegutsesid ennastsalgavalt kuni lõpuni. 49. minutil olid Sand ja Tomasson taas Buffoni kimbutamas, kuid esimese pealelöök sumbus kaitsjate jalgeisse.

53. minutil andis Totti palli ette läbijooksule Zambrottale, kuid viimase löök ebaõnnestus. Neli minutit hiljem järgnes vasakult äärelt tsenderdus Vierile, kuid viimase pealöögist upitas S¸rensen palli üle põikpuu.

75. minutil oli Buffonil vaja nii kätte kui jalgadega vehelda, et pall Tomassoni ja Rommedahli löökidest väravasse ei suunduks. Kolm minutit hiljem lennutas Totti karistuslöögist palli taanlaste väravanurka, kuid S¸rensen oli endiselt valvel. Kuus minutit enne lõppu võis Tomassoni kauglöök taanlased võidule viia, ent Buffoni rusikad tegid taas oma töö.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing