SLÕL: Andres Bergmanni endises villas lebab kastide viisi lotopileteid

15. juuni 2004, 08:16

Vanglas istuva ekspankurist kohtualuse Andres Bergmanni vanemad ja elukaaslane tassisid Tartus Jaama tänava villast minema lilled ja hoovist kilekasvuhoone.

Maha jätsid nad Polarise reklaamtahvli ja mitu kasti kraapimata kiirloteriipileteid, kirjutas SL Õhtuleht.

Möödunud laupäeval oli Andres Bergmanni lähedastel viimane võimalus 8toalisest villast ekspankuri isiklikke asju minema viia. Kolimine kestis kuus tundi. Viidi ka potililled ja hoovil seisnud vana kilest kasvuhoone, mis võeti tükkideks ja pandi autokasti. Kuid kolijatel polnud mingit huvi keldris vedelevate kraapimata loteriipiletite «Hüpe» vastu. Neid oli neli kasti ehk umbes 30 000 piletit.

Kiirloterii oli müügil kümme aastat tagasi ning peavõiduks neli sõiduautot Hyundai Sonata.

Tol ajal oli Andres Bergmann Eesti Suusaföderatsiooni president ning loterii korraldati läbi ühe suusaklubi. Kuidas loteriipiletid Bergmanni keldrisse sattusid ja kas tegu on piletitega, mida ei tahetudki müüa või piletitega, mis tähtaja lõppemisel ära korjati, teab vaid praegu Tartu vanglas istuv Bergmann ise.

Toonane Eesti Loto juht Sven Kolga mäletab, et «Hüpe» müüs väga halvasti. Loterii korraldanud suusaklubi pakkus neid Eesti Lotole, kes loobus ja seetõttu jäi väga suur osa vähemalt 250 000 suurusest tiraažist müümata.

Bergmanni lähedased koostasid kolimise eel mitmeleheküljelise nimekirja asjadest, mida tahtsid ühes viia. Nimistusse kuulusid näiteks antiikmööbel, vitraažaknad, kardinad ja välivalgustid. See plaan nurjus. Esemed kuulusid pankrotivarasse. «Nimekirjast tuli kaks kolmandikku asjadest maha kriipsutada,» sõnab villa omanikfirma M.S.I. Grupp esindaja Urmas Uiga.

Üheksakümnendate keskel Bergmanni poolt 6-7 miljoni krooniga ostetud juugendstiilis villa on müügis 4,2 miljoni krooniga. Seda on käidud ka kaemas, tehinguni pole veel jõutud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing