15. juuni 2004 kell 8:41

Samsung ennustab II kvartalis telefonimüügi 10% kasvu

Kolmas suurim mobiiltelefonide tootja maailmas, Lõuna-Korea Samsung, tõstis täna teise kvartali telefonide müügi prognoosi.

Firma prognoosib, et müüs teises kvartalis enam kui 22 miljonit telefoni, mis on 9,5% rohkem kui aasta esimeses kvartalis. Firma sõnul on kasvu taga uued mudelid, mida tänavu lisandub veel vähemalt 20, vahendas uudistebüroo Startel.

Kiireima kasvuga turud on Venemaa, Lähis-Ida ja Aasia.

Firma ise prognoosib oma kogu aasta telefonimüügiks 65 miljonit telefoni, kuid mitmete analüütikute prognoosid on kõrgemad. Deutsche Bank?i prognoos on 79 miljonit telefoni ja BNP Paribas Peregrine prognoos 82,2 miljonit telefoni. Mullu müüs Samsung 55,6 miljonit telefoni.

Turu-uuringute firma Gartner andmeil kasvatas Samsung selle aasta esimeses kvartalis oma turuosa eelmise aasta esimese kvartali 10,8 protsendilt 12,5 protsendile.

Hetkel kuum