Tallinna Piimatööstus on eksporti tänu Soomele kahekordistunud

Andris Feldmanis 16. juuni 2004, 00:00

ASi Tallinna Piimatööstus juhatuse esimehe Kadi Lamboti sõnul on möödunud aasta maikuuga võrreldes ettevõtte eksport suurenenud enam kui kaks korda.

Tallinna Piimatööstus alustas selle aasta 1. mail Soomesuunalist eksporti koostöös INEX Oyga.

?Tooted on tarbija poolt hästi vastu võetud,? ütles Lambot. ?Seda eriti kohupiimakreemide osas, mis Soome tarbijale on suhteliselt uudne toode.? Peale kohupiimakreemide viiakse Soome veel mitut sorti jogurteid ja kõrgpastöriseeritud piima.

Tallinna Piimatööstuse juht jääb tuleviku osas vaatamata heale algusele siiski ettevaatlikuks. ?Ehkki Soome eksport on alanud plaanipäraselt, on kuus nädalat siiski koostöö esimene etapp ning liiga lühike aeg, et teha kaugeleulatuvaid järeldusi," ütles Lambot.

Edasised plaanid Soome-suunalise ekspordi osas tehakse järgneva paari kuu jooksul. Siis selgub, kas ja milliste toodetega tootevalik laieneb. ?Samuti ei ole veel otsustatud, kas tooteportfelli lisanduvad ka piimatööstuse omad kaubamärgid,? ütles Lambot.

Praegu jõuavad Tallinna Piimatööstuse tooted Soome tarbijateni Soome enda kaubamärgi Rainbow all.

Tallinna tööstuse tooted on Soomes praegu müügil SOK kontserni kauplustes ? Prismades, S-marketites, Euromarketites, Siwades ja Alepades.

Tallinna Piimatööstus on Eesti suurim piimatoodete valmistaja. Ettevõtte käive oli tänavu esimeses kvartalis 179,8 miljonit krooni. Käivet oli 29,9 protsenti ehk 41,4 mln krooni rohkem kui 2003. aasta kolmel esimesel kuul.

Aastataguse ajaga võrreldes kasvas päevas töödeldava toorpiima kogus 190 tonnilt 230 tonnile.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing