EPL: Eurokampaania maksis Riigikogu omast mitu korda vähem

16. juuni 2004, 08:44

Kuue parlamendierakonna valimiskampaania läks nende endi arvutuste kohaselt maksma kokku umbes 19 miljonit krooni.

Eesti Päevaleht kirjutab, et kõige vähem kulutasid valimistel suurelt võitnud sotsiaaldemokraadid. Sotsiaaldemokraatliku Erakonna pressiesindaja Olari Koppel ütles, et kõik kulud on veel täpselt kokku arvutamata, kuid summa jäi 1-1,5 miljoni krooni vahele, nagu erakond ka plaanis.

Ka Isamaaliit kulutas alla kahe miljoni krooni. Telereklaamide tootmise ja eetrisse paiskamise hinnana nimetas Isamaaliidu meediajuht Margus Tsahkna veidi üle 200 000 krooni, välireklaamidest erakond loobus.

Suurimad Isamaaliidu kulutused kampaaniaarvest läksid suurkogu korraldamisele, mais toimus ka kaks suurt konverentsi.

Keskerakond tellis reklaamifirmalt Idea reklaami kolme miljoni krooni eest, osa kandidaate tegi ka ise oma kuludega kampaaniat. ?Need summad jäävad kümnetesse tuhandetesse kroonidesse,? lausus erakonna peasekretär Kadri Must.

Rahvaliit kulutas kampaaniale umbes 3,5 miljonit krooni. Erakonna meediajuhi Agu Uudelepa sõnul läks sellest miljon telereklaamile ja teine miljon välireklaamile.

Reformierakonna kampaania ligilähedane hind oli neli miljonit krooni. Erakonna avalike suhete juht Urmas Krull nimetas suurimate kuludena trüki- ja telereklaami.

Res Publica meediajuht Siim Männik pakkus kampaania hinnaks neli miljonit krooni, kuid konkurentide hinnangul võis see küündida 5?5,5 miljonini.

Suurimad kulutused olid Res Publical tele- ja välireklaami peale. Männiku sõnul oli erakond silmatorkav ka tänavapildis, kokku võis tänavareklaamile kuluda miljoni krooni kandis. ?Kui nüüd kampaaniat hinnata, siis see oli vilets,? lisas ta. ?Siin ei pea eriti palju põhjendama, miks vilets. Põhjus on ikkagi selles, et Res Publica ei saanud ühtegi kohta.?

Viimaste Riigikogu valimiste eelarve oli parlamendierakondadel kokku ligi 60 miljonit krooni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing