Turule tuleb 24 esimest kutsetunnistusega massööri

Inno Tähismaa 16. juuni 2004, 11:20

Eesti ainsast massaa?ikutsekoolist on tulemas turule 24 esimest kutsetunnistusega massööri.

?Tunnistuse olemasolu aitab orienteeruda nii tööandjal kui tarbijal,? ütles massööre koolitava OÜ M.I. Massaa?ikooli juht ja omanik Martin Ilves. Lõpetajate hulgas on inimesed vanuses 20-50 aastat, kaks kolmandikku on naised ja osa juba töötavad massööridena. Ilvese sõnul on 24 esimest lõpetajat tema viimase viie aasta töö tulemus. Massaa?ikool on tegutsenud kaks aastat.

Kooli lõpetamisel teevad massööriõpilased nii teoreetilise kui praktilise testi. Õppeaeg kestab massaa?ikooli päevases osakonnas aasta ja 2,5 kuud. See tähendab 2000 tundi õppetööd. Selle aja jooksul saavad õpilased teadmised nii massaa?iliikidest kui meditsiinist.

Eesti massaa?ikooli kutsetunnistus annab kooli lõpetajatele võimaluse saada tööd Euroopa Liidu riikides.

Kooli juht Martin Ilves on Tartu Ülikooli magistrand, õppinud varem ülikoolis ravikehakultuuri. Massaa?ikoolis õpetavad peamiselt Tartu Ülikooli füsioteraapia ja arsti haridusega inimesed. Näiteks spordimassaa?i õpetab Lauri Rannamaa, kes on suusataja Andrus Veerpalu massöör ja Tartu Ülikooli doktorand.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing