Kohus ei vabastanud Andres Bergmanni vahi alt

17. juuni 2004, 11:52

Tartu maakohus ei rahuldanud täna ERA Panga eksjuhi Andres Bergmanni ja tema kaitsja Aivar Kello taotlust muuta Bergmanni vahi all pidamise tõkendit.

Samas rahuldas kohus kohtualuse Helve Luhasalu taotluse muuta tõkend allkiri elukohast mittelahkumise kohta. Seega võib Luhasalu lahkuda oma elukohast, kuid peab kohtukutse saamisel alati kohtusse kohale tulema.

Varem on kohus muutnud tõkendit allkiri elukohast mittelahkumise kohta kahe kohtualuse, Krista Rästa ja Aet Bergmanni suhtes.

Andres Bergmann viibib vahi all alates 31. märtsist. Bergmann ja tema kaitsja on tõkendi muutmise taotluse esitanud kaks korda ning mõlemal korral pole Tartu maakohus seda rahuldanud.

?Tartu maakohtu tänast määrust Andres Bergmann edasi kaevata ei saa, kuid ta võib jätkuvalt esitada kohtule uue taotluse tema suhtes rakendatud tõkendi muutmiseks,? ütles Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamm.

Tartu makohus jätkab kohtupidamist ERA Panga grupi endiste juhtide ja töötaja üle 11.-20. oktoobril. Kohus otsustas täna järgmisele istungile kutsuda kuus täiendavat tunnistajat. Pärast tunnistajate üle kuulamist hakkab kohus küsitlema kohtualuseid.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing