Juu Jääb kaotab piirid

Madli-Liis Parts 18. juuni 2004, 00:00

Esinejaid on Juu Jääbile tulemas Taanist, Soomest, USAst, Saksamaalt ja Prantsusmaalt. Kontserdid ja peod toimuvad Nautse küla Mihkli talu õuel ja rehetoas, Koguva küla Vanatoa turismitalus ja Liiva külas Katariina kirikus. Festivali korraldaja saksofonist Villu Veski jaoks on Juu Jääb justkui piire ületav sündmus. ?On palju löökpille, põnevaid moodsaid video- ning valguslahendusi. Püüan alati koondada päris uusi projekte. Nii saavad esmakordselt kokku gregoriaani laulule pühendunud Vox Clamantis ning mitmekülgne löökriistamängija Brian Melvin USAst. Kuulajad võiksid kaasa võtta kodus olevad löökriistad, sest niimoodi saab nii mõnelgi kontserdil kaasa lüüa,? püüab Veski kokku võtta festivali erinevaid tahke. Oma trummiga võiks tulla Muhusse juba 26. juunil, mil Melvin korraldab Vanatoa turismitalus löökpillide õpitoa.

Põline muhulane Veski mainib ka salapidu, mille kohta levivat info vaid suusõnaliselt ja toimumiskoht avaldatakse Katariina kiriku juures siis, kui aeg õige. ?Kontserdiõhtud lähevad tavaliselt hommikuni välja, spontaanselt tekib väga huvitavaid koosseise ja muusika vaibub vast kella 4?5 ajal,? kirjeldab Villu Veski festivalil valitsevat justkui klubilist õhkkonda. Päeval saab käia Havailt pärit allveefilmija Bonnie Cariniga paadiretkel, mis peaks hea ilma korral viima paikadesse, kus toimusid ?Mehed ei nuta? filmivõtted.

Festivali üheks omanäolisemaks õhtuks kujuneb 26. juunil Vox Clamantise ja Brian Melvini kava ?Filia Sion?. ?Tegemist on kooslusega, kus üks osapool toetub varajasele muusikale ja teine pool mängib erinevaid rütmipille. Kontsert tuleb tugevalt improvisatsiooniline, aga vanamuusika alatooniga,? selgitab gregoriaani koori juht Jaan-Eik Tulve.

Juu Jääb kulmineerub 3. juulil kontserdiga ?Elu ja rütm?, millest võtab osa ka festivali kaugeim külaline hüüdnimega Bird. Just tollest Havail kohatud mehest sai Villu Veski innustust ?Elu ja rütmi? projektiks, mille kevadine ettekanne Tallinnas, Tartus ja Pärnus tõi palju soosivat vastukaja. Laval on üle kümne muusiku, kõik mängivad lisaks oma instrumendile ka löökpille. Pärast kontserti täpselt südaööl saaks nendega ühineda ka publik n-ö vaba muusika jämmiks.

Eesti muusikutest põikavad Muhusse esinema teiste seas ka Sofia Rubina ansambliga Jazz do it! ning Jaak Sooäär duos Dessert Time. Tulist mustlasd?ässi toob ansambel Norig Pariisist.

Korraldajad on mõelnud nii majutusele kui ka toitlustamisele. Festivalipaigas saab tasuta parkida auto ja püstitada telgi. Pesta saavad telkijad väikese tasu eest. Kes soovib kindlamat katust pea kohale, peab broneerima koha turismitalus (hind keskmiselt 200 kr/öö). Kehakinnitust pakutakse 1.?3. juulil hiliste õhtutundideni.

Päevastele paadiretketele koos Havai allveefilmija Bonnie Cariniga soovitatakse eelnevalt registreeruda juujaab@nordicsounds.ee.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:25

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing