Suvesse Pärnus!

Christel Karits 18. juuni 2004, 00:00

Festivalile ?Tere Pärnu Suvi? on oodata külalisi igast maailma kaarest, esinejaid on saabumas Itaaliast, Inglismaalt, Prantsusmaalt, USAst ja muidugi Eestist. Programm on kirev ja nii peaks meelelahutust jaguma igale eale ja maitsele.

Festivali avapäeval, 18. juunil on publiku ees valdavalt Eesti artistid. Vallikäärus astuvad üles ansamblid Laine ning L?Dorado, Marju Länik ja väliskülalisena Desireless, kes on oma jälje popmuusika ajalukku jätnud 1986. aastal ilmunud singliga ?Voyage Voyage?. Päeva juhib 2003. aasta Oskar Lutsu huumoripreemia laureaat Peeter Oja.

Laupäeval on peaesinejaks Anita Doth ex 2unlimited. 1991. aastal koos A Ray Slijngraadiga loodud projekt 2unlimited vallutas juba oma esimese singliga ?Get Ready For This? kõik maailma edetabelid. 1997. aastal ilmus Anita soolo-album ?Reality?. Megahitid ?Get Ready For This?, ?No Limit? tulevad esitamisele ka Pärnus.

20. juuni on kõige sportlikum festivalipäev, sest siis leiab aset rahvusvaheline rammumeeste võistlus. Päeva juhib Raimo Aas ja tähtesinejaks on meie oma Super Boys.

Üritused Vallikäärus kulmineeruvad suve saabumise päeval, 21. juunil suure Gala Show?ga, kus astuvad üles Jimmie Lawson USAst ja Crossfire, Nancy, Sõpruse Puiestee, Terminaator, Londonbeat ning Benny Benassi presents The Biz.

Londonbeat on üks edukamaid 80ndate ansambleid. Singlid ?You Bring On The Sun? ja ?I?ve Been Thinking About You? olid 27 riigis üle Euroopa, Kanada ja Austraalia edetabelite tipus. Pärast esimese koosseisu lagunemist moodustasid liiderlauljad Jimmy Helms ja Charles Pierre uue Londonbeati, mis on olnud väidetavalt niisama edukas. Benny Benassi presents The Biz projekti muusika on süntees electro-, techno- ja house-muusikast. Esimene singel ?Satisfaction? kogus kiirelt edu kogu Euroopas ja tõusis hitiks nii klubi- kui ka plaadimüügiedetabelites.

22. juunil kolib festival ära Vallikääru aasale. Esimesel õhtul esinevad seal Led R, Ultima Thule ja Smilers. Jaanilaupäeval on peaesinejaks disko-salsat viljelev Gibson Brothers. Gibson Brothersi karjäär algas juba 1976. aastal, esimene maailmahitt ?Cuba? nägi aga valgust 1980. aastal. Sellele järgnes tõeline hitisadu: ?Ooh What A Life?, ?Que Sers Mi Vida?, ?My Heart's Beating Wild?. 26. korda toimuval festivalil ?Tere Pärnu Suvi!? peaks lustimist ja meelelahutust jätkuma kogu perele nii päevadeks kui ka öödeks. Vallikääru ja selle aasale kerkib seppade ja käsitööliste küla, toimub saunade kokkutulek, kõige väiksemad suvetervitajad saavad hullata lastelinnakus ja jaanilaupäeval näeb müstilist tule- ja vee-etendust.

Pärnu suvepealinnaks saamise pidustused toimuvad 20. juunil Pärnu kesklinna silla juures, kus jõeaastale kohaselt leiab aset vaatemäng Pärnu jõele ehitatud ujuvalusel.

Kell viis õhtul annavad puhkpilliorkestrid kaluripaatidest avamängu ja seejärel kõlab Papiniidu silla juurest suure võiduajamise stardipauk. Võistlevad Pärnu sõudjad, SK Raudmees jooksjad ja rulluisutajad. Rahvajooksjad kasutavad nn Jaansoni rada, sõudjad jõge, uisutajad-suusatajad Rääma tänavat. Samal ajal toimub kesklinna silla juures puhkpilliorkestritevaheline jõelaulude võistumängimine. Õhtul kell 17.40 algab suvepealinna tiitli üleandmise tseremoonia, kus toimub lipu ja saua sümboolne üleandmine. Luksuskaatril saabuvad merelt ka Alla Pugat?ova ja Filipp Kirkoroff, Pugat?oval on peale laulude Pärnu linnale veel üllatuskingitus. Kingitus on ka Muhu mehelt Ivo Linnalt. Kell 18.10 algab jõel teatraliseeritud etendus Pärnu jõest ja tema sildadest. Kell 18.20 toimub suvelipu heiskamine Keskväljaku sillapealsel, kust suundutakse rongkäiguga randa. Kell 19.15 heisatakse suvepealinna lipp rannas. Järgneb kontsert Piirivalve Big-Bandilt.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:25

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing