EPL: Alexela Oili jätkamine segane

18. juuni 2004, 07:43

Mais pankrotistunud Alexela Oili omanikud loodavad endiselt ettevõtte ligi 178 miljoni kroonist võlakoormat vähendada, et siis vanal viisil jätkata.

30 miljoni kroonise nõudega maksu- ja tolliamet ei näe aga ka pärast eile toimunud esimest võlausaldajate koosolekut võimalust, kuidas firma saab ilma ettevõtet likvideerimata maksuvõla tasumisest kõrvale hoiduda, kirjutab Eesti Päevaleht.

Otsust selle üle, kas ettevõtte tegevust jätkata või asuda vara müüma, eile ei sündinud, selle küsimuse lükkasid võlausaldajad pea ühehäälselt edasi. Maksuamet jäi mõlemal otsustusel erapooletuks, kuna ei soovinud sekkuda ettevõtte majandustegevust puudutavatesse küsimustesse.

Alexela Oili juhatuse liige Heiti Hääl kinnitas, et ettevõte jätkab tegevust ning mingeid ebameeldivusi protsess klientidele ega partneritele kaasa ei too.

Möödunud aastal leppisid võlausaldajad kokku firma võlakoormat 90 protsendi ulatuses vähendada, kuid kohus tühistas selle otsuse maksuameti kaebuse tõttu. Hääle sõnul on peagi oodata uut kompromissi võlgade vähendamiseks, mille vastu on maksuametil nüüd pankrotiprotsessi käigus raskem vaielda.

Hääl on varem öelnud, et pankrotiprotsessi kaudu ettevõtte saneerimine on mujal maailmas tavaline nähtus.

Kohus kuulutas Alexela Oili pankroti välja 25. mail.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing