Meelis Atonen: tagajärgede eest vastutab rahandusminister

18. juuni 2004, 17:12

Rahandusministrit puhkuse ajal asendav majandusminister Meelis Atonen ütles, et vigase maksukorralduse tagajärgede eest vastutab rahandusminister.

?Alati on oht, et ettevõtja võib sellises detailiderägastikus hammasrataste vahele jääda,? kommenteeris Atonen transiidi käibemaksuprobleeme. ?Kui rahandusministeerium on antud valdkonna reguleerijana enda jaoks ettevõtjate poolt tõstatatud küsimused teadvustanud ja nendes probleemi ei näe, siis on sellega võetud vastutus ka võimalike eksimuste tagajärgede suhtes.?

Atonen vastas küsimusele, kas see tähendab ka, et rahandusminister Taavi Veskimägi vastutab rahaliselt ja tekitatud majandusliku kahju hüvitamise eest: ?Loomulikult mitte, pidasin silmas üldist vastutust.?

Atonen lisas, et tema hinnangul pole vaja käibemaksuseadust muuta, piisab kas rahandusministri määrusest või valitsuse korraldusest. ?Mina olen rahandusministrile rääkinud vähemasti kuu aega, et ettevõtjatel on probleem,? ütles Atonen. ?Tema on öelnud, et uurib asja.?

Atonen andis samas mõista, et otsuse pideva edasilükkamise näol võib tegu olla n-ö maksupettuste vastase poliitikaga. ?Seda saavad öelda vaid nemad,? märkis Atonen rahandusministri ja Riigikogu rahanduskomisjoni nimetades. ?Põhimõttelisi seisukohti asendavad ministrid vastu ei võta, sest tehtu muudetaks minu lahkudes kohe tagasi.?

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing