Pühad algasid Tallinna börsil reedel

Raivo Sormunen 21. juuni 2004, 00:00

Pühadeperiood, mis tipneb võidupüha ja jaanipäevaga, algas Tallinna börsil juba möödunud reedel. Börsipäeva käive jäi koguni alla kahe miljoni krooni ja tehingute arv küündis vaid kolmekümne üheksani. Seda kõike hoolimata sellest, et tegemist oli täisväärtusliku neljatunnise börsipäevaga.

Ehkki börsi kaheksa-aastase ajaloo jooksul on olnud sellest madalama päevakäibega päevi tervelt 14, on enamik nendest päevadest olnud lühendatud kauplemissessiooniga. Viimati jäi käive mannetumaks möödunud aasta 28. juunil.

Loidus võib jätkuda Tallinna börsil kogu selle nädala. Ükski suurekaliibriline ettevõte sel nädalal maailmas majandustulemusi ei avalda ning samuti pole oodati ühtegi maailma vapustavat makromajandusuudist. Tõenäoliselt vaatavad praegu suuremad rahahaid börsi kõrval ja ootavad, mida USA keskpank 30. juunil baasintressidega tegema hakkab, ning alles seejärel läheb suuremaks liigutamiseks.

Neljapäeval pärast börsi sulgemist oma maikuu tulemused teatavaks teinud Baltika aktsia hinnanoteeringud püsisid reedel praktiliselt muutumatuna. Ostunoteering õigupoolest kerkis 2 eurosendi (32 sendi) võrra, tasemeni 24,57 krooni. Samal tasemel ning ligi 2% suuruses miinuses aktsia reedel ka väikese müügitehingu tagajärjel sulgus. Rõivatootja viie kuu käibekasvuks oli 18% ning kasumiks 4,86 miljonit krooni (0,88 krooni aktsia kohta). Möödunud aasta sama perioodi tulemiks oli 23,45 miljoni kroonine kahjum.

Põhinimekirjas oli kerget liikumist märgata Norma aktsia juures, mille hind liikus päeva jooksul üles 0,5%, hinnanoteeringud isegi veidi enam, väärtpaber lõpetas päeva 97,32 kroonil.

Märkimist väärib veel Kalevi aktsia, millel ilmus reedel välja viimase viie ja poole aasta tõenäoliselt üks kõrgemaid ostunoteeringuid (43,03 krooni), mida kaks väiksemakaliibrilist investorit ka müügiks ära kasutas. Kalevi aktsiatega on praegusest kõrgemal tasemel kaubeldud vahetult enne seda, kui ettevõtte eksport Venemaale ja Ukrainasse 1998. aasta teisel poolel tugeva löögi sai.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:33
    Otsi:

    Ava täpsem otsing