EPL: Tallinna Raekoja plats läheb suurremonti

21. juuni 2004, 08:01

Tallinna Raekoja platsi ootab lähiaastatel ees põhjalik rekonstrueerimine.

Väljak saab kõnniteede arvelt suuremad mõõtmed, moodsad tehnovõrgud ja ratastooliga liikumist võimaldavad plaatteed, kirjutab Eesti Päevaleht.

Kommunaalameti juhataja asetäitja Peep Koppeli sõnul on Raekoja platsi, Müürivahe tänava ja Vanaturu kaela tänavakatte rekonstrueerimise projekti koostamine lõpusirgel. Tänavu algab töö üksnes Müürivahe tänaval, Raekoja platsi sillutamine jaguneb mitmele aastale.

Uudisena kaovad raeplatsilt kõnniteed ja kogu väljak hakkab olema ühes tasapinnas. ?Me ei lase kõnniteid alla, vaid tõenäoliselt tõstame väljaku kõrgemale,? selgitas Koppel.

Raekoja platsi vertikaalplaneeringu ja tehnovõrkude rekonstrueerimise projekti ettevalmistava aktsiaseltsi Amhold projektijuhi Margus Sarmeti sõnul on kõnniteede kaotamisel eeskujuks juba end varem õigustanud lahendused. ?Näiteks Pika jala teekatte lahendus,? täpsustas ta.

Tehnovõrkude sättimine maa alla eeldab põhjalikku koostööd valdajate ja ametkondadega. ?Raekoja plats iseenesest on keskosas suhteliselt tühi. Olemasolevate kõnniteede all Raekoja platsil ja teedel platsi lähiümbruses on kommunikatsioonide tihedus väga suur,? nentis Sarmet.

Pärast võrkude väljavahetamist taastatakse raeplats selliselt, et väljakule lisanduvad invasõidukitele sobivad kiviplaatteed, nagu juba võib näha raekoja taga. Kui suur osa platsi munakividest tuleb asendada, projektijuht öelda ei osanud, sest arhitektuurse lahenduse töötab välja tuleva konkursi võitja.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing