SLÕL: Värvipurk plahvatas mehe käte vahel

21. juuni 2004, 08:41

Alumiiniumvärvipurki avanud mees sai tõsiselt vigastada, kui see ta käte vahel plahvatas.

Mees paiskus kahe meetri kaugusele vastu seina, põrutas selga ja vigastas rannet. Arst määras ta kuuks haiguslehele. Värvifirma ei taha plahvatusest sõnagi rääkida, kirjutab SL Õhtuleht.

Kolmapäeva hommikul võttis Urmas garaa?ist Hermseali Idealuxi alumiiniumvärvipurgi, ei üht torujuppi üle värvida. Ta läks paar aastat vana värvipurki õue avama, et seda põrandale ei tilguks.

«Vasaku käe panin kaane peale, paremas oli kruvikeeraja. Vaatasin, et purgi põhi on kummis, aga ei pööranud sellele tähelepanu.» Nii kui mees kruvikeerajaga kaaneserva kangutas, kärgatas plahvatus. «See oli tugev, lõi kaane peal olnud käe randmest välja. Olen suur mees, kuid plahvatus paiskas mind umbes kahe meetri kaugusele vastu kiviseina,» kirjeldab Vasalemmas elav mees kõmakat.

Kui Urmas helistas hiljem värvifirmasse, ütles sealne juhataja, et see pole nende probleem.

Eile käis plahvatanud värvipurki vaatamas tehnilise järelevalve inspektsiooni juhataja Egon Hirvesoo. Tema sõnul oli tegu füüsikalise, mitte keemilise plahvatusega. Võetud proovid peaksid andma vastuse, miks värvipurk plahvatas. «Keegi on tõenäoliselt tootmisel mingi apsaka sisse lasknud. Värvisse võib olla sattunud komponent, mida ei peaks seal olema,» pakub Hirvesoo.

Õnnetus tegi inspektsiooni valvsaks, sest järelikult võib midagi sarnast juhtuda ka näiteks värvitehases. «Kui siin plahvatas kilone purk, mis võib siis juhtuda suures tööstuses, kus värvi tonnides?» põhjendab Hirvesoo

Color Point/Hermseal Värvimaja juhataja Tõnis Ennet keeldub õnnetust kommenteerimast, põhjendades asja sellega, et pole plahvatanud purki näinud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing