25. juuni 2004 kell 11:45

Euroopa börsid: Saksamaa usaldusindeks nõrk, aktsiaid odavnevad

Saksa ärikliima indeksi ootamatu langus on vedanud Euroopa börsid kergesse langusse, kirjutab uudisteportaal Bloomberg.

Ifo instituudi poolt arvutatav indeks langes mais 94,6 punktini, samas kui Bloomberg News küsitluse kohaselt ootasid analüütikud keskmiselt 96,5 punktist näitajat. 7000 juhtivtöötaja seas läbi viidud küsitlus näitab, et kasvav töötus kisub tarbijate usaldust madalale ja ähvardab Euroopa suurima majanduse ekspordinäitajate taastumisele piiri peale panna.

Nii Suurbritannia aktsiaturu FTSE 100 indeks kui ka Saksa DAX 30 indeks olid päeval ligi 0,3% miinuses.

?Kasvu silmas pidades pole see hea uudis,? ütles CIC Asset Management fondivalitseja Christian Foriel-Destezet. ?Näitaja on madal. Ehk olime me majanduse taastumise suhtes olnud liialt optimistlikud,? lisas ta.

Ettevõtete poole paistab Londonis silma ravimitootja AstraZeneca, kelle ravimi Crestor ohtlikest mõjudest kirjutatakse meditsiiniajakirjas Lancet.

Ravimitootja aktsia on keskpäevaks langenud 1,4%, tasemeni 2524 penni.Täpselt samapalju on odavnenud ka firma konkurent GloxoSmithKline, kuna Citigroup vahetas firmale antud ?osta? reitingu ?hoia? vastu.

Stockholmis ja Helsingis on täna kauplemine pühade tõttu suletud.

Hetkel kuum